Begin dit jaar had het vakbondsfront een eerste onderhoud met de nieuwe minister van Financiën, Alexander De Croo (Open VLD). Het ging volgens de bonden om een constructief gesprek, maar een nieuw gesprek liet te lang op zich wachten. Begin april was er dan toch een nieuwe ontmoeting, 'maar intussen zijn nieuwe problemen opgedoken', klinkt het.

Op 30 april kwamen de minister, de voorzitter van het directiecomité en personeelsvertegenwoordigers opnieuw samen. 'Uit deze ontmoeting is gebleken dat de regering beslist heeft niets te doen en de hete aardappel doorschuift naar de voorzitter van het directiecomité', aldus het vakbondsfront.

Op de vergadering van dinsdag 7 mei - zonder de minister dus - verwachten de bonden 'acties en geen beloftes'. Ze willen ook een moratorium op de huidige hervormingen 'zolang deze hervormingen hun nut niet bewezen hebben'. Als er uiteindelijk toch geen vooruitgang geboekt wordt, dan waarschuwt het vakbondsfront dat de sociale vrede bij de FOD niet gegarandeerd kan worden.

Begin dit jaar had het vakbondsfront een eerste onderhoud met de nieuwe minister van Financiën, Alexander De Croo (Open VLD). Het ging volgens de bonden om een constructief gesprek, maar een nieuw gesprek liet te lang op zich wachten. Begin april was er dan toch een nieuwe ontmoeting, 'maar intussen zijn nieuwe problemen opgedoken', klinkt het. Op 30 april kwamen de minister, de voorzitter van het directiecomité en personeelsvertegenwoordigers opnieuw samen. 'Uit deze ontmoeting is gebleken dat de regering beslist heeft niets te doen en de hete aardappel doorschuift naar de voorzitter van het directiecomité', aldus het vakbondsfront. Op de vergadering van dinsdag 7 mei - zonder de minister dus - verwachten de bonden 'acties en geen beloftes'. Ze willen ook een moratorium op de huidige hervormingen 'zolang deze hervormingen hun nut niet bewezen hebben'. Als er uiteindelijk toch geen vooruitgang geboekt wordt, dan waarschuwt het vakbondsfront dat de sociale vrede bij de FOD niet gegarandeerd kan worden.