Adecco, de grootste uitzendgroep ter wereld, noteert in het derde kwartaal minder omzet en minder winst.

De vergelijkbare omzet (zonder wisselkoerseffecten) van Adecco is in het derde kwartaal van dit jaar met 5 procent gedaald tot 5,3 miljard euro. De nettowinst daalde met 18 procent tot 118 miljoen euro. Ondanks de terugval presteert de Zwitserse groep beter dan de winstprognoses van de analisten. Die hielden rekening met een daling van de winst tot 103 miljoen euro.

In de Benelux daalde de omzet met 3 procent tot 245 miljoen euro, de ebita nam toe met 5 procent tot 12 miljoen euro. In België presteerde Adecco beter dan de markt, luidt het in een persbericht.

Adecco noteert wel een forse terugval in de belangrijkste markten, zoals Frankrijk (-16%), Japan (-15%) en Italië (-14%). In Spanje en Portugal daalde de omzet met 12 procent.

Het grootste uitzendbedrijf ter wereld focust zich voorts op kostenbeheersing en prijsdiscipline nu de economische crisis de arbeidsmarkt treft. Adecco wordt geleid door de Belgische CEO Patrick De Maeseneire. (Belga/BO)

Adecco, de grootste uitzendgroep ter wereld, noteert in het derde kwartaal minder omzet en minder winst.De vergelijkbare omzet (zonder wisselkoerseffecten) van Adecco is in het derde kwartaal van dit jaar met 5 procent gedaald tot 5,3 miljard euro. De nettowinst daalde met 18 procent tot 118 miljoen euro. Ondanks de terugval presteert de Zwitserse groep beter dan de winstprognoses van de analisten. Die hielden rekening met een daling van de winst tot 103 miljoen euro. In de Benelux daalde de omzet met 3 procent tot 245 miljoen euro, de ebita nam toe met 5 procent tot 12 miljoen euro. In België presteerde Adecco beter dan de markt, luidt het in een persbericht. Adecco noteert wel een forse terugval in de belangrijkste markten, zoals Frankrijk (-16%), Japan (-15%) en Italië (-14%). In Spanje en Portugal daalde de omzet met 12 procent. Het grootste uitzendbedrijf ter wereld focust zich voorts op kostenbeheersing en prijsdiscipline nu de economische crisis de arbeidsmarkt treft. Adecco wordt geleid door de Belgische CEO Patrick De Maeseneire. (Belga/BO)