De groep verstrekte voor 3,66 miljard euro nieuwe kredieten (+2 procent). Eind vorig jaar bedroeg de omloop 17,35 miljard euro (+4,6 procent). Een belangrijk aandeel betrof de woonkredieten voor particuliere klanten, waarvan de productie bij Crelan Bank met 8,9 procent toenam. 'Een opmerkelijk goed resultaat omdat de markt een sterke terugval kende', klinkt het.

De klantendeposito's namen op groepsniveau toe met 1,47 miljard euro, waardoor de portefeuille eind 2020 uitkwam op 20,74 miljard euro (+7,6 procent).

Voor 2020 wil Crelan voor het vierde jaar op rij een dividend uitkeren van 3 procent aan zijn coöperatieve aandeelhouders. Het dividend zal uitbetaald worden zodra de toezichthouders, de NBB en de ECB, de coronabeperkingen op de uitkering van dividenden opheffen.

De groep verstrekte voor 3,66 miljard euro nieuwe kredieten (+2 procent). Eind vorig jaar bedroeg de omloop 17,35 miljard euro (+4,6 procent). Een belangrijk aandeel betrof de woonkredieten voor particuliere klanten, waarvan de productie bij Crelan Bank met 8,9 procent toenam. 'Een opmerkelijk goed resultaat omdat de markt een sterke terugval kende', klinkt het. De klantendeposito's namen op groepsniveau toe met 1,47 miljard euro, waardoor de portefeuille eind 2020 uitkwam op 20,74 miljard euro (+7,6 procent). Voor 2020 wil Crelan voor het vierde jaar op rij een dividend uitkeren van 3 procent aan zijn coöperatieve aandeelhouders. Het dividend zal uitbetaald worden zodra de toezichthouders, de NBB en de ECB, de coronabeperkingen op de uitkering van dividenden opheffen.