CREG, de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas, waarschuwt voor 'bepaalde reclameboodschappen van elektriciteits- en aardgasleveranciers'.

De CREG waarschuwt via een persbericht meer bepaald voor de reclame die elektriciteits- en aardgasleverancier Electrabel In het huis-aan-huis reclameblad 'Energiek' eind februari heeft gemaakt. In dat blad verwijst Electrabel naar een prijsvergelijking van de CREG, waaruit bleek dat Electrabel begin dit jaar de goedkoopste stroomleverancier was.

Dat bleek in januari 2013 inderdaad te kloppen, geeft Creg toe, maar niet langer in februari. Het ging met name om het Fixonline-contract - enkel via het internet te verkrijgen - van Electrabel, dat in januari de goedkoopste was maar in februari met 8,5 procent is gestegen. De CREG verwijst nog naar vier andere contracten waarvan de prijzen 'beduidend hoger liggen dan het Fixonline-contract'.

Electrabel is volgens de berekeningen van de federale energieregulator dus niet langer de goedkoopste. Verre van, want Electrabel staat in Vlaanderen en Wallonië intussen op de negende plaats van het CREG-klassement. In Brussel is Electrabel de op een na goedkoopste energieleverancier.

Bepaalde reclameboodschappen of verklaringen hebben volgens de CREG de neiging 'om de consumenten slechts gedeeltelijk te informeren en hen ertoe te brengen om niet altijd de meest interessante aanbieding te kiezen'. Prijzen blijven vergelijken, zo luidt de boodschap.

CREG, de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas, waarschuwt voor 'bepaalde reclameboodschappen van elektriciteits- en aardgasleveranciers'. De CREG waarschuwt via een persbericht meer bepaald voor de reclame die elektriciteits- en aardgasleverancier Electrabel In het huis-aan-huis reclameblad 'Energiek' eind februari heeft gemaakt. In dat blad verwijst Electrabel naar een prijsvergelijking van de CREG, waaruit bleek dat Electrabel begin dit jaar de goedkoopste stroomleverancier was. Dat bleek in januari 2013 inderdaad te kloppen, geeft Creg toe, maar niet langer in februari. Het ging met name om het Fixonline-contract - enkel via het internet te verkrijgen - van Electrabel, dat in januari de goedkoopste was maar in februari met 8,5 procent is gestegen. De CREG verwijst nog naar vier andere contracten waarvan de prijzen 'beduidend hoger liggen dan het Fixonline-contract'.Electrabel is volgens de berekeningen van de federale energieregulator dus niet langer de goedkoopste. Verre van, want Electrabel staat in Vlaanderen en Wallonië intussen op de negende plaats van het CREG-klassement. In Brussel is Electrabel de op een na goedkoopste energieleverancier.Bepaalde reclameboodschappen of verklaringen hebben volgens de CREG de neiging 'om de consumenten slechts gedeeltelijk te informeren en hen ertoe te brengen om niet altijd de meest interessante aanbieding te kiezen'. Prijzen blijven vergelijken, zo luidt de boodschap.