Claeys meent dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hoe dan ook een negatieve impact hebben op de sector. "Maar veel beroepen zijn er veel slechter aan toe", zegt hij. De slagers en traiteurs hebben hun voorbereidingen aangepast, zegt hij. Ze organiseren zich zodat afhalingen met zo weinig mogelijk contact kunnen gebeuren, en passen hun menu's aan zodat ze die gemakkelijker per persoon kunnen indelen. Klanten namen tot nu toe een afwachtende houding aan, zegt Claeys. "Maar men moet nog genieten van die dagen, en niet op kerstavond om 18 of 19 uur in bed kruipen." (Belga)
nieuws
Coronavirus - Traiteurs en beenhouwers "hopen dat mensen niet nalaten om goed te eten op kerstavond"
(Belga) Nu duidelijk is dat familiefeesten tijdens de eindejaarsfeesten niet zullen mogen, hopen de beenhouwers en traiteurs dat mensen ook in beperkte kring zullen vieren met een bijzondere maaltijd. "We hopen dat de mensen dat niet laten", zegt Ivan Claeys, voorzitter van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs.
Claeys meent dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hoe dan ook een negatieve impact hebben op de sector. "Maar veel beroepen zijn er veel slechter aan toe", zegt hij. De slagers en traiteurs hebben hun voorbereidingen aangepast, zegt hij. Ze organiseren zich zodat afhalingen met zo weinig mogelijk contact kunnen gebeuren, en passen hun menu's aan zodat ze die gemakkelijker per persoon kunnen indelen. Klanten namen tot nu toe een afwachtende houding aan, zegt Claeys. "Maar men moet nog genieten van die dagen, en niet op kerstavond om 18 of 19 uur in bed kruipen." (Belga)