Claeys meent dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hoe dan ook een negatieve impact hebben op de sector. "Maar veel beroepen zijn er veel slechter aan toe", zegt hij. De slagers en traiteurs hebben hun voorbereidingen aangepast, zegt hij. Ze organiseren zich zodat afhalingen met zo weinig mogelijk contact kunnen gebeuren, en passen hun menu's aan zodat ze die gemakkelijker per persoon kunnen indelen. Klanten namen tot nu toe een afwachtende houding aan, zegt Claeys. "Maar men moet nog genieten van die dagen, en niet op kerstavond om 18 of 19 uur in bed kruipen." (Belga)

Claeys meent dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hoe dan ook een negatieve impact hebben op de sector. "Maar veel beroepen zijn er veel slechter aan toe", zegt hij. De slagers en traiteurs hebben hun voorbereidingen aangepast, zegt hij. Ze organiseren zich zodat afhalingen met zo weinig mogelijk contact kunnen gebeuren, en passen hun menu's aan zodat ze die gemakkelijker per persoon kunnen indelen. Klanten namen tot nu toe een afwachtende houding aan, zegt Claeys. "Maar men moet nog genieten van die dagen, en niet op kerstavond om 18 of 19 uur in bed kruipen." (Belga)