"Weer een zwarte vrijdag" reageert Horeca Vlaanderen via de website. Maar de nieuwe nationale lockdown is bijvoorbeeld nodig om de druk op de ziekenhuizen te verlichten, erkent de sectororganisatie. De sector lag met de voorgaande maatregelen al grotendeels plat, maar er is nog een extra impact erbijgekomen, klinkt het. "De volksgezondheid, levens, de mensen in de frontlinie en onze zorgsector redden, zijn nu de prioriteit", zegt CEO Matthias De Caluwe. "De horeca kende al sinds 19 oktober een bijna volledige lockdown. De bijkomende verstrengingen voor onze hotels, geen rouwmaaltijden meer en het sluiten van vakantieparken zijn spijtige maar noodzakelijke stappen. Want de volksgezondheid heeft nu uiteraard absolute voorrang." De horecaondernemers moeten tijdens de lockdown financiële steun krijgen. Daarom is een verdere, snelle uitrol van de steunmaatregelen noodzakelijk. Zo moeten ook hotels en B&B's kunnen kiezen om volledig te sluiten en van dezelfde steun te kunnen genieten. "Want gezien de aard van hun activiteiten en de beperkingen is er ook voor hen een economische lockdown." Horeca Vlaanderen roept tot slot op de horeca te steunen door 'takeaway' te bestellen. (Belga)

"Weer een zwarte vrijdag" reageert Horeca Vlaanderen via de website. Maar de nieuwe nationale lockdown is bijvoorbeeld nodig om de druk op de ziekenhuizen te verlichten, erkent de sectororganisatie. De sector lag met de voorgaande maatregelen al grotendeels plat, maar er is nog een extra impact erbijgekomen, klinkt het. "De volksgezondheid, levens, de mensen in de frontlinie en onze zorgsector redden, zijn nu de prioriteit", zegt CEO Matthias De Caluwe. "De horeca kende al sinds 19 oktober een bijna volledige lockdown. De bijkomende verstrengingen voor onze hotels, geen rouwmaaltijden meer en het sluiten van vakantieparken zijn spijtige maar noodzakelijke stappen. Want de volksgezondheid heeft nu uiteraard absolute voorrang." De horecaondernemers moeten tijdens de lockdown financiële steun krijgen. Daarom is een verdere, snelle uitrol van de steunmaatregelen noodzakelijk. Zo moeten ook hotels en B&B's kunnen kiezen om volledig te sluiten en van dezelfde steun te kunnen genieten. "Want gezien de aard van hun activiteiten en de beperkingen is er ook voor hen een economische lockdown." Horeca Vlaanderen roept tot slot op de horeca te steunen door 'takeaway' te bestellen. (Belga)