Veel brouwerijen en hun klanten, de horecazaken, bevinden zich in een kritieke situatie en dreigen failliet te gaan, klinkt het. "Aanvullende steunmaatregelen zullen absoluut noodzakelijk zijn om een economische ramp te voorkomen en ons cultureel erfgoed te vrijwaren", aldus de sectororganisatie. De Belgische brouwers zijn bereid om de dialoog met de beleidsmakers te voeren om toch een snellere heropening dan 1 mei mogelijk te maken. "De Belgische brouwers blijven ervan overtuigd dat de horeca een veilig en gecontroleerd toevluchtsoord kan zijn, en zo ook de naleving van de sanitaire maatregelen kan bevorderen. We blijven hopen op een spoedige heropening van de horeca -althans buiten- wat de mogelijkheid biedt zowel diens toekomst als die van de brouwerijsector veilig te stellen en het welzijn van de bevolking te verhogen." (Belga)

Veel brouwerijen en hun klanten, de horecazaken, bevinden zich in een kritieke situatie en dreigen failliet te gaan, klinkt het. "Aanvullende steunmaatregelen zullen absoluut noodzakelijk zijn om een economische ramp te voorkomen en ons cultureel erfgoed te vrijwaren", aldus de sectororganisatie. De Belgische brouwers zijn bereid om de dialoog met de beleidsmakers te voeren om toch een snellere heropening dan 1 mei mogelijk te maken. "De Belgische brouwers blijven ervan overtuigd dat de horeca een veilig en gecontroleerd toevluchtsoord kan zijn, en zo ook de naleving van de sanitaire maatregelen kan bevorderen. We blijven hopen op een spoedige heropening van de horeca -althans buiten- wat de mogelijkheid biedt zowel diens toekomst als die van de brouwerijsector veilig te stellen en het welzijn van de bevolking te verhogen." (Belga)