Dat melden verschillende kranten. Vier concurrenten - in de eerste plaats Essent, gevolgd door Lampiris, Eneco en Nuon - profiteren van de leegloop bij Electrabel.

Opvallend is dat Luminus, de huidige nummer twee op de markt, er niet aan verdient. Het trappelt al een jaar ter plaatse. Electrabel blijft ondanks het zware klantenverlies wel nog met grote voorsprong de grootste energieleverancier van Vlaanderen.

Beconcurreren

Na zeven maanden dit jaar zijn in Vlaanderen al meer gezinnen en bedrijven van leverancier veranderd dan in heel 2011. Voor 2012 gaat het concreet al om 8,46 procent van de stroomverbruikers en 9,66 procent van de gasverbruikers. Essent zag zijn marktaandeel in twaalf maanden bijna verdrievoudigen van 1,98 naar 5,53 procent.

Volgens Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A), aldus De Standaard, heeft de consument de voorbije maanden massaal ontdekt dat de prijzen van de leveranciers vergelijken de makkelijkste en snelste manier is om te besparen op de energiefactuur. Ze hoopt dat deze forse en snelle stijging van het aantal wissels de leveranciers zal dwingen om elkaar nog meer te gaan beconcurreren op prijs en klantvriendelijkheid. (Belga/KVDA)

Dat melden verschillende kranten. Vier concurrenten - in de eerste plaats Essent, gevolgd door Lampiris, Eneco en Nuon - profiteren van de leegloop bij Electrabel. Opvallend is dat Luminus, de huidige nummer twee op de markt, er niet aan verdient. Het trappelt al een jaar ter plaatse. Electrabel blijft ondanks het zware klantenverlies wel nog met grote voorsprong de grootste energieleverancier van Vlaanderen. Beconcurreren Na zeven maanden dit jaar zijn in Vlaanderen al meer gezinnen en bedrijven van leverancier veranderd dan in heel 2011. Voor 2012 gaat het concreet al om 8,46 procent van de stroomverbruikers en 9,66 procent van de gasverbruikers. Essent zag zijn marktaandeel in twaalf maanden bijna verdrievoudigen van 1,98 naar 5,53 procent. Volgens Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A), aldus De Standaard, heeft de consument de voorbije maanden massaal ontdekt dat de prijzen van de leveranciers vergelijken de makkelijkste en snelste manier is om te besparen op de energiefactuur. Ze hoopt dat deze forse en snelle stijging van het aantal wissels de leveranciers zal dwingen om elkaar nog meer te gaan beconcurreren op prijs en klantvriendelijkheid. (Belga/KVDA)