"Op vraag van de nationale syndicale delegatie gebeurt het overleg nu dossier per dossier, met als eerste de arbeidsorganisatie in de nieuwe structuur", zegt Veerle Verleyen (LBC). "Voor ons is dat fundamenteel."

Ook de directie van Delhaize bevestigt dat de sfeer vrijdag constructief was. Volgens de vakbonden werd beloofd om rekening te houden met hun bekommernissen. Dat betekent dat de directie met een nieuw voorstel rond arbeidsorganisatie op de proppen komt. "Dat gaan we volgende week intern bestuderen", zegt Verleyen. Het volgende overleg is gepland voor 2 december.

De directie bevestigt dat ze de thema's van vandaag tegen volgende week 'verder gaat verduidelijken'. "Op 2 december willen we dan andere thema's behandelen", zegt woordvoerder Roel Dekelver. "We hopen dat het overleg op deze manier vooruitgaat."

Het blijft afwachten of er ook inhoudelijk vooruitgang kan worden geboekt. Bij de bonden wordt voorzichtig gereageerd. "Eén zwaluw maakt de lente niet", aldus Verleyen.

"We voelden vandaag dat de directie vooruitgang wilde maken", zegt Myriam Delmée van de socialistische bond. Het is voor het vakbondsfront in elk geval de bedoeling om tot een globaal akkoord te komen, en niet over deelakkoorden te onderhandelen.

Verleyen (LBC) herhaalde vrijdag dat de vakbonden bij Delhaize absoluut niet van plan zijn om loonsinlevering te aanvaarden.

Delhaize kondigde voor de zomervakantie aan dat ze 2.500 personeelsleden wil laten afvloeien en veertien van de 138 winkels in eigen beheer wil stopzetten. (Belga/BO)

"Op vraag van de nationale syndicale delegatie gebeurt het overleg nu dossier per dossier, met als eerste de arbeidsorganisatie in de nieuwe structuur", zegt Veerle Verleyen (LBC). "Voor ons is dat fundamenteel." Ook de directie van Delhaize bevestigt dat de sfeer vrijdag constructief was. Volgens de vakbonden werd beloofd om rekening te houden met hun bekommernissen. Dat betekent dat de directie met een nieuw voorstel rond arbeidsorganisatie op de proppen komt. "Dat gaan we volgende week intern bestuderen", zegt Verleyen. Het volgende overleg is gepland voor 2 december. De directie bevestigt dat ze de thema's van vandaag tegen volgende week 'verder gaat verduidelijken'. "Op 2 december willen we dan andere thema's behandelen", zegt woordvoerder Roel Dekelver. "We hopen dat het overleg op deze manier vooruitgaat." Het blijft afwachten of er ook inhoudelijk vooruitgang kan worden geboekt. Bij de bonden wordt voorzichtig gereageerd. "Eén zwaluw maakt de lente niet", aldus Verleyen. "We voelden vandaag dat de directie vooruitgang wilde maken", zegt Myriam Delmée van de socialistische bond. Het is voor het vakbondsfront in elk geval de bedoeling om tot een globaal akkoord te komen, en niet over deelakkoorden te onderhandelen. Verleyen (LBC) herhaalde vrijdag dat de vakbonden bij Delhaize absoluut niet van plan zijn om loonsinlevering te aanvaarden. Delhaize kondigde voor de zomervakantie aan dat ze 2.500 personeelsleden wil laten afvloeien en veertien van de 138 winkels in eigen beheer wil stopzetten. (Belga/BO)