Het Britse mediabedrijf Mecom heeft de verkoop van de Nederlandse regionale kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad aan Concentra afgerond. De Belgische uitgever heeft daar 43,5 miljoen euro voor neergeteld, zo maakte Mecom dinsdag bekend.

De twee bedrijven bereikten eerder deze maand een overeenstemming over de verkoop, maar maakten nog niet de exacte prijs bekend.

Concentra was tot eind vorig jaar zelf de uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Die krantentitels zitten voortaan samen met die van Corelio in Mediahuis, de nieuwe joint venture van Corelio en Concentra. Het bedrijf in Hasselt is ook de uitgeverij achter de gratis krant Metro en regionale zenders als TV Limburg.

In Nederland is het bedrijf al eigenaar van de regionale commerciële omroep TV Limburg en van A&C Media, een Limburgse uitgever van huis-aan-huisbladen.

Het is de bedoeling om alle Nederlandse activiteiten nu onder te brengen in Concentra Media Nederland.

De rest van Mecom komt waarschijnlijk in handen van De Persgroep.

Of die overname doorgaat, is onder meer afhankelijk van een onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) naar de gevolgen voor de concurrentie.(Belga/NS)

Het Britse mediabedrijf Mecom heeft de verkoop van de Nederlandse regionale kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad aan Concentra afgerond. De Belgische uitgever heeft daar 43,5 miljoen euro voor neergeteld, zo maakte Mecom dinsdag bekend.De twee bedrijven bereikten eerder deze maand een overeenstemming over de verkoop, maar maakten nog niet de exacte prijs bekend.Concentra was tot eind vorig jaar zelf de uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Die krantentitels zitten voortaan samen met die van Corelio in Mediahuis, de nieuwe joint venture van Corelio en Concentra. Het bedrijf in Hasselt is ook de uitgeverij achter de gratis krant Metro en regionale zenders als TV Limburg. In Nederland is het bedrijf al eigenaar van de regionale commerciële omroep TV Limburg en van A&C Media, een Limburgse uitgever van huis-aan-huisbladen.Het is de bedoeling om alle Nederlandse activiteiten nu onder te brengen in Concentra Media Nederland. De rest van Mecom komt waarschijnlijk in handen van De Persgroep.Of die overname doorgaat, is onder meer afhankelijk van een onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) naar de gevolgen voor de concurrentie.(Belga/NS)