Dat schrijft De Tijd. Volgens de krant zijn er onderzoeken geopend bij de parketten van Brussel en Veurne nadat Isabel-klanten aanzienlijke geldsommen zijn kwijtgespeeld.

Bart Van Opstal van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat bevestigt in de krant dat een notaris "een groot bedrag" is ontfutseld door de hackers.

Methode

In een waarschuwing over de hackings, die onder meer is verstuurd naar alle notarissen, staat te lezen hoe de criminelen te werk gaan. Zodra de computer van een Isabel-klant besmet is, kunnen de criminelen het toetsenbord overnemen en grote transacties klaarstomen die de klant onopgemerkt goedkeurt als zijn kaartlezer piept.

Bij Isabel zegt men dat het aantal 'pogingen' om de computers van klanten te hacken "de voorbije maanden is toegenomen".

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Volgens de krant zijn er onderzoeken geopend bij de parketten van Brussel en Veurne nadat Isabel-klanten aanzienlijke geldsommen zijn kwijtgespeeld. Bart Van Opstal van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat bevestigt in de krant dat een notaris "een groot bedrag" is ontfutseld door de hackers. In een waarschuwing over de hackings, die onder meer is verstuurd naar alle notarissen, staat te lezen hoe de criminelen te werk gaan. Zodra de computer van een Isabel-klant besmet is, kunnen de criminelen het toetsenbord overnemen en grote transacties klaarstomen die de klant onopgemerkt goedkeurt als zijn kaartlezer piept. Bij Isabel zegt men dat het aantal 'pogingen' om de computers van klanten te hacken "de voorbije maanden is toegenomen".(Belga/RR)