Het Limburgse biotechbedrijf Complix heeft in zijn tweede grote kapitaalronde 12 miljoen euro opgehaald.

Minstens zo belangrijk is dat het enkele nieuwe prestigieuze en kapitaalkrachtige aandeelhouders heeft gestrikt. Dat zegt topman Mark Vaeck, die een beursgang als toekomstoptie ziet.

Complix ontwikkelt vooral medicijnen voor kanker en auto-immuunziektes op basis van zogenoemde alphabody's, een nieuwe generatie van therapeutische eiwitten om ziektes te genezen. De tweede kapitaalronde werd geleid door de nieuwe investeerders Edmond de Rothschild Investment Partners, Gimv en het door Gimv beheerde Biotech Fonds Vlaanderen. Ook de bestaande aandeelhouders, met onder meer LRM, TrustCapital, Omnes Capital en Vesalius Biocapital, namen eraan deel.

"Het Franse Rothschild is de absolute top", zegt Vaeck, die eerder het beursgenoteerde Ablynx en het beloftevolle ActoGeniX oprichtte. "Dat in deze moeilijke tijden grote fondsen als Rothschild en Gimv instappen, is een duidelijke blijk van vertrouwen in onze plannen. Zulke deep pockets kunnen het bedrijf de volgende jaren dragen." Met het verse kapitaal kan Complix zeker tot midden 2015 doorgaan. Tegen dan wil het een kandidaat-medicijn tegen kanker hebben voor de eerste klinische testfase.

Vaeck sluit niet uit dat Complix later ook naar de beurs trekt. "We zijn daarin heel pragmatisch. Voor een exitstrategie zijn er twee alternatieven. Ofwel worden we opgekocht, ofwel zoeken we via een beursgang een brede toegang tot kapitaal."

Het Limburgse biotechbedrijf Complix heeft in zijn tweede grote kapitaalronde 12 miljoen euro opgehaald.Minstens zo belangrijk is dat het enkele nieuwe prestigieuze en kapitaalkrachtige aandeelhouders heeft gestrikt. Dat zegt topman Mark Vaeck, die een beursgang als toekomstoptie ziet. Complix ontwikkelt vooral medicijnen voor kanker en auto-immuunziektes op basis van zogenoemde alphabody's, een nieuwe generatie van therapeutische eiwitten om ziektes te genezen. De tweede kapitaalronde werd geleid door de nieuwe investeerders Edmond de Rothschild Investment Partners, Gimv en het door Gimv beheerde Biotech Fonds Vlaanderen. Ook de bestaande aandeelhouders, met onder meer LRM, TrustCapital, Omnes Capital en Vesalius Biocapital, namen eraan deel. "Het Franse Rothschild is de absolute top", zegt Vaeck, die eerder het beursgenoteerde Ablynx en het beloftevolle ActoGeniX oprichtte. "Dat in deze moeilijke tijden grote fondsen als Rothschild en Gimv instappen, is een duidelijke blijk van vertrouwen in onze plannen. Zulke deep pockets kunnen het bedrijf de volgende jaren dragen." Met het verse kapitaal kan Complix zeker tot midden 2015 doorgaan. Tegen dan wil het een kandidaat-medicijn tegen kanker hebben voor de eerste klinische testfase. Vaeck sluit niet uit dat Complix later ook naar de beurs trekt. "We zijn daarin heel pragmatisch. Voor een exitstrategie zijn er twee alternatieven. Ofwel worden we opgekocht, ofwel zoeken we via een beursgang een brede toegang tot kapitaal."