Commerzbank wil 9.600 banen schrappen, luidt het donderdag in een mededeling. Een groot deel van de dienstverlening wordt geautomatiseerd en een aantal activiteiten die niet voldoende opbrengen, wordt afgestoten.

Er sneuvelen niet alleen banen bij de Duitse grootbank. Verwacht wordt dat er 2.300 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd, doordat de bank investeert en uitbreidt in markten waarin groei wordt verwacht. De bank zet alvast 1,1 miljard euro opzij voor de herstructurering.

Commerzbank brengt donderdag nog ander nieuws voor de aandeelhouders. Normaal zou de bank dit jaar een dividend van 30 eurocent per aandeel uitbetalen, maar dat wordt nu uitgesteld.

Commerzbank benadrukt donderdag dat de plannen nog niet definitief zijn, aangezien de raad van bestuur zich er nog over moet buigen. Maar aangezien de afgelopen dagen al druk werd gespeculeerd over een aanzienlijk banenverlies, besliste de bank om het slechte nieuws uiteindelijk nu al bekend te maken.

Op 4 oktober heeft de bank, die deels in handen is van de Duitse staat, haar 'investor day'. (Belga/BO)

Commerzbank wil 9.600 banen schrappen, luidt het donderdag in een mededeling. Een groot deel van de dienstverlening wordt geautomatiseerd en een aantal activiteiten die niet voldoende opbrengen, wordt afgestoten. Er sneuvelen niet alleen banen bij de Duitse grootbank. Verwacht wordt dat er 2.300 nieuwe arbeidsplaatsen worden gecreëerd, doordat de bank investeert en uitbreidt in markten waarin groei wordt verwacht. De bank zet alvast 1,1 miljard euro opzij voor de herstructurering. Commerzbank brengt donderdag nog ander nieuws voor de aandeelhouders. Normaal zou de bank dit jaar een dividend van 30 eurocent per aandeel uitbetalen, maar dat wordt nu uitgesteld. Commerzbank benadrukt donderdag dat de plannen nog niet definitief zijn, aangezien de raad van bestuur zich er nog over moet buigen. Maar aangezien de afgelopen dagen al druk werd gespeculeerd over een aanzienlijk banenverlies, besliste de bank om het slechte nieuws uiteindelijk nu al bekend te maken. Op 4 oktober heeft de bank, die deels in handen is van de Duitse staat, haar 'investor day'. (Belga/BO)