Verschillende gebruikers van Facebook delen een link naar een website die schijnbaar afkomstig is van supermarktketen Colruyt. In ruil voor het prijsgeven van privéinformatie van op hun profielpagina zouden 1.000 klanten een cadeaubon van 1.000 euro krijgen. Op de webpagina staat ook een snel aflopende teller.

Verschillende mensen gingen reeds op de vraag van de actiepagina in.

Schijnactie

Colruyt Group, de moederholding van de winkelketen, distantieert zich uitdrukkelijk van de actie en waarschuwt haar klanten om er niet op in te gaan.

Marketingdirecteur Bart Van Lierde: "Dit is geen actie van Colruyt. We onderzoeken momenteel wie de initiatiefnemer is van de webpagina en wij zullen sowieso klacht indienen bij de gerechtelijke instanties."

De website - colruyt.us - lijkt geregistreerd te zijn door personen uit Pakistan. Dat maakt het volgens Van Lierde mogelijk moeilijker voor de verwerking van de klacht. Volgens de marketingdirecteur wil men met de schijnactie mogelijk privégegevens ontfutselen, maar dat weet hij niet zeker.

Colruyt kreeg via Facebook van verschillende klanten vragen en opmerkingen over de schijnactie. Ze plaatste zelf een boodschap met de vraag om er niet op in te gaan. (Belga/KVDA)

Verschillende gebruikers van Facebook delen een link naar een website die schijnbaar afkomstig is van supermarktketen Colruyt. In ruil voor het prijsgeven van privéinformatie van op hun profielpagina zouden 1.000 klanten een cadeaubon van 1.000 euro krijgen. Op de webpagina staat ook een snel aflopende teller. Verschillende mensen gingen reeds op de vraag van de actiepagina in. Schijnactie Colruyt Group, de moederholding van de winkelketen, distantieert zich uitdrukkelijk van de actie en waarschuwt haar klanten om er niet op in te gaan. Marketingdirecteur Bart Van Lierde: "Dit is geen actie van Colruyt. We onderzoeken momenteel wie de initiatiefnemer is van de webpagina en wij zullen sowieso klacht indienen bij de gerechtelijke instanties." De website - colruyt.us - lijkt geregistreerd te zijn door personen uit Pakistan. Dat maakt het volgens Van Lierde mogelijk moeilijker voor de verwerking van de klacht. Volgens de marketingdirecteur wil men met de schijnactie mogelijk privégegevens ontfutselen, maar dat weet hij niet zeker. Colruyt kreeg via Facebook van verschillende klanten vragen en opmerkingen over de schijnactie. Ze plaatste zelf een boodschap met de vraag om er niet op in te gaan. (Belga/KVDA)