Colruyt Group liet vorig jaar controles uitvoeren bij in totaal 62 Aziatische non-foodfabrikanten, goed voor een investering van bijna 42.000 euro, klinkt het in een persbericht.

"Met vijftien van die leveranciers werd de samenwerking stopgezet, omdat ze een audit weigerden of omdat de resultaten niet bevredigend waren."

De meest voorkomende inbreuken zijn volgens de groep 'te veel overuren en de niet-correcte verloning ervan, alsook het niet naleven van elementaire veiligheidsregels".

Daarnaast aanvaardde Colruyt Group 223 conforme audits in opdracht van andere organisaties die voldoen aan internationale standaardnormen. Dat brengt het totale aantal gecontroleerde fabrikanten op 285.

De retailer voert al elf jaar sociale audits uit en heeft de werkomstandigheden naar eigen zeggen 'geleidelijk aan zien verbeteren'. In 2013 werden voor het eerst ook audits uitgevoerd bij de fabrikanten van de Colruyt-voedingshuismerken in risicolanden.

Bij Colruyt was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor meer informatie. (Belga/BO)

Colruyt Group liet vorig jaar controles uitvoeren bij in totaal 62 Aziatische non-foodfabrikanten, goed voor een investering van bijna 42.000 euro, klinkt het in een persbericht. "Met vijftien van die leveranciers werd de samenwerking stopgezet, omdat ze een audit weigerden of omdat de resultaten niet bevredigend waren." De meest voorkomende inbreuken zijn volgens de groep 'te veel overuren en de niet-correcte verloning ervan, alsook het niet naleven van elementaire veiligheidsregels". Daarnaast aanvaardde Colruyt Group 223 conforme audits in opdracht van andere organisaties die voldoen aan internationale standaardnormen. Dat brengt het totale aantal gecontroleerde fabrikanten op 285. De retailer voert al elf jaar sociale audits uit en heeft de werkomstandigheden naar eigen zeggen 'geleidelijk aan zien verbeteren'. In 2013 werden voor het eerst ook audits uitgevoerd bij de fabrikanten van de Colruyt-voedingshuismerken in risicolanden. Bij Colruyt was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor meer informatie. (Belga/BO)