De zes leden van de raad van bestuur van Colruyt streken samen 4,63 miljoen euro op, ruim dubbel zoveel als de 25 bestuurders van KBC, tweede op de lijst.

KBC-voorzitter Jan Huyghebaert is wel de best betaalde bestuursvoorzitter in de Bel20. Hij en Paul Buysse van Bekaert zijn de enige bestuursvoorzitters die meer dan een half miljoen euro ontvingen. Gemiddeld kreeg de voorzitter van een Bel20-bedrijf 190.000 euro. De CEO's kregen vorig jaar gemiddeld 2 miljoen euro toegestopt.

In principe drukken de hoge bedragen de grote verantwoordelijkheid uit die mensen aan de top van een onderneming dragen.

Luc Baltussen

De zes leden van de raad van bestuur van Colruyt streken samen 4,63 miljoen euro op, ruim dubbel zoveel als de 25 bestuurders van KBC, tweede op de lijst.KBC-voorzitter Jan Huyghebaert is wel de best betaalde bestuursvoorzitter in de Bel20. Hij en Paul Buysse van Bekaert zijn de enige bestuursvoorzitters die meer dan een half miljoen euro ontvingen. Gemiddeld kreeg de voorzitter van een Bel20-bedrijf 190.000 euro. De CEO's kregen vorig jaar gemiddeld 2 miljoen euro toegestopt. In principe drukken de hoge bedragen de grote verantwoordelijkheid uit die mensen aan de top van een onderneming dragen. Luc Baltussen