Beide partijen hebben een 'evenwichtige overeenkomst' bereikt, meldt een woordvoerder van Nestlé woensdag in Frankfurt, zonder daarbij meer details vrij te geven. Ook de boycot van de betrokken winkels tegen bepaalde producten van Nestlé is daarmee van de baan, klinkt het.

Zes supermarktketens bundelden een tijd geleden met de oprichting van Agecore hun krachten. Bedoeling was om samen meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers zoals Nestlé.

De inkoopgroep wordt aangevoerd door de Duitse supermarktgroep Edeka en bestaat verder nog uit het Belgische Colruyt en de ketens Coop (Zwitserland), Intermarché (Frankrijk), Conad (Italië) en Eroski (Spanje). Samen vertegenwoordigen ze ongeveer 2 miljard euro omzet voor Nestlé.

Als gevolg van het conflict waren diverse producten van Nestlé niet langer te koop in de winkels van de zes supermarkten. Die producten zullen nu snel weer in de rekken te vinden zijn, luidt het. Tot de meest bekende merken van Nestlé behoren Nescafé, Maggi en Vittel.

Colruyt reageert verheugd op de bereikte ovreenkomst. "Wij zijn blij dat we eruit gekomen zijn", zegt woordvoerster Hanne Poppe. Meer details over de overeenkomst wil de winkelketen voorlopig niet kwijt. Ook informatie over het precieze aantal producten van Nestlé die als gevolg van het conflict werden geboycot, wordt niet vrijgegeven.

De woordvoerster kan wel bevestigen dat alle normale producten binnenkort opnieuw bij Colruyt te koop zullen zijn, al kan ze er geen timing op plakken. "Het is zo dat wij inderdaad een aantal referenties niet meer hebben bijbesteld waardoor er even niets meer in de rekken lag van die specifieke producten. Dat proces wordt nu opnieuw opgestart, zowel bij Nestlé als bij ons, maar neemt waarschijnlijk wel nog wat tijd in beslag", aldus Poppe.

Beide partijen hebben een 'evenwichtige overeenkomst' bereikt, meldt een woordvoerder van Nestlé woensdag in Frankfurt, zonder daarbij meer details vrij te geven. Ook de boycot van de betrokken winkels tegen bepaalde producten van Nestlé is daarmee van de baan, klinkt het.Zes supermarktketens bundelden een tijd geleden met de oprichting van Agecore hun krachten. Bedoeling was om samen meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers zoals Nestlé. De inkoopgroep wordt aangevoerd door de Duitse supermarktgroep Edeka en bestaat verder nog uit het Belgische Colruyt en de ketens Coop (Zwitserland), Intermarché (Frankrijk), Conad (Italië) en Eroski (Spanje). Samen vertegenwoordigen ze ongeveer 2 miljard euro omzet voor Nestlé. Als gevolg van het conflict waren diverse producten van Nestlé niet langer te koop in de winkels van de zes supermarkten. Die producten zullen nu snel weer in de rekken te vinden zijn, luidt het. Tot de meest bekende merken van Nestlé behoren Nescafé, Maggi en Vittel.Colruyt reageert verheugd op de bereikte ovreenkomst. "Wij zijn blij dat we eruit gekomen zijn", zegt woordvoerster Hanne Poppe. Meer details over de overeenkomst wil de winkelketen voorlopig niet kwijt. Ook informatie over het precieze aantal producten van Nestlé die als gevolg van het conflict werden geboycot, wordt niet vrijgegeven. De woordvoerster kan wel bevestigen dat alle normale producten binnenkort opnieuw bij Colruyt te koop zullen zijn, al kan ze er geen timing op plakken. "Het is zo dat wij inderdaad een aantal referenties niet meer hebben bijbesteld waardoor er even niets meer in de rekken lag van die specifieke producten. Dat proces wordt nu opnieuw opgestart, zowel bij Nestlé als bij ons, maar neemt waarschijnlijk wel nog wat tijd in beslag", aldus Poppe.