De activiteiten van de distributievestigingen in Hasselt en Heppignies wil Coca-Cola overdragen naar haar andere vestigingen in Gent en Antwerpen en twee externe locaties. Voor de nieuwe manier van werken in de verkoop via automaten, zal het bedrijf ook een nieuwe juridische entiteit oprichten binnen de organisatie. Via de automaten wil het bedrijf een ruimer assortiment aanbieden van koude, maar ook warme dranken.

De twee voorstellen, die woensdag werden aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, kunnen dus een impact hebben op 132 jobs in Hasselt, Heppignies en in de verkoop via automaten. Coca-Cola voegt eraan toe dat 123 van de 132 jobs mogelijk naar Antwerpen, Gent en de nieuwe juridische entiteit worden overgedragen. 'Coca-Cola European Partners zal de komende weken in nauw overleg met de vakbonden kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers intern herplaatst kunnen worden', meldt het bedrijf.

Coca-Cola wil via de maatregelen de logistieke structuur vereenvoudigen 'om competitief te blijven voor de toekomst'. Daarnaast zegt het bedrijf ook te willen inzetten op de lokale verankering van de productie, logistiek en verkoop in België. 'Coca-Cola heeft een lange geschiedenis van meer dan 90 jaar in België en wil die ook voortzetten', aldus nog het bedrijf. 'Zich blijvend aanpassen aan de actuele marktomgeving en veranderende consumenten- en klantenvragen staan daarbij centraal. Zo werd er de laatste 3 jaar meer dan 117 miljoen euro geïnvesteerd in de vestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine', luidt het.

De activiteiten van de distributievestigingen in Hasselt en Heppignies wil Coca-Cola overdragen naar haar andere vestigingen in Gent en Antwerpen en twee externe locaties. Voor de nieuwe manier van werken in de verkoop via automaten, zal het bedrijf ook een nieuwe juridische entiteit oprichten binnen de organisatie. Via de automaten wil het bedrijf een ruimer assortiment aanbieden van koude, maar ook warme dranken. De twee voorstellen, die woensdag werden aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, kunnen dus een impact hebben op 132 jobs in Hasselt, Heppignies en in de verkoop via automaten. Coca-Cola voegt eraan toe dat 123 van de 132 jobs mogelijk naar Antwerpen, Gent en de nieuwe juridische entiteit worden overgedragen. 'Coca-Cola European Partners zal de komende weken in nauw overleg met de vakbonden kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers intern herplaatst kunnen worden', meldt het bedrijf. Coca-Cola wil via de maatregelen de logistieke structuur vereenvoudigen 'om competitief te blijven voor de toekomst'. Daarnaast zegt het bedrijf ook te willen inzetten op de lokale verankering van de productie, logistiek en verkoop in België. 'Coca-Cola heeft een lange geschiedenis van meer dan 90 jaar in België en wil die ook voortzetten', aldus nog het bedrijf. 'Zich blijvend aanpassen aan de actuele marktomgeving en veranderende consumenten- en klantenvragen staan daarbij centraal. Zo werd er de laatste 3 jaar meer dan 117 miljoen euro geïnvesteerd in de vestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine', luidt het.