Per aandeel krijgen de aandeelhouders van CCE 10 dollar en een aandeel in het nieuwe CCE, dat volledig op Europa gericht is.

Daarnaast neemt Coca-Cola de schuldenberg van 8,8 miljard dollar over van CCE.

De overeenkomst brengt mee dat CCE voor 882 miljoen dollar de

bottelactiviteiten overneemt van Coca-Cola in Noorwegen en Zweden, plus een optie op Coca-Cola's aandeel (83 procent) in de Duitse bottelarij-activiteiten van de frisdrankengigant.

Zowel Coca-Cola als grote concurrent Pepsico verkoopt het concentraat, de siroop, van hun frisdranken aan officiële bottelarijen, die water en enkele ingrediënten toevoegen.

Volgens Coca-Cola kan de deal het bedrijf jaarlijks ongeveer 350 miljoen dollar besparen. De transactie wordt in het vierde kwartaal afgerond.

Per aandeel krijgen de aandeelhouders van CCE 10 dollar en een aandeel in het nieuwe CCE, dat volledig op Europa gericht is. Daarnaast neemt Coca-Cola de schuldenberg van 8,8 miljard dollar over van CCE. De overeenkomst brengt mee dat CCE voor 882 miljoen dollar de bottelactiviteiten overneemt van Coca-Cola in Noorwegen en Zweden, plus een optie op Coca-Cola's aandeel (83 procent) in de Duitse bottelarij-activiteiten van de frisdrankengigant. Zowel Coca-Cola als grote concurrent Pepsico verkoopt het concentraat, de siroop, van hun frisdranken aan officiële bottelarijen, die water en enkele ingrediënten toevoegen. Volgens Coca-Cola kan de deal het bedrijf jaarlijks ongeveer 350 miljoen dollar besparen. De transactie wordt in het vierde kwartaal afgerond.