Bij Coca-Cola Enterprises in Anderlecht staan 51 banen op de tocht. Dat meldt de socialistische bediendebond BBTK na een bijzondere ondernemingsraad.

Volgens vakbondsman Eddy Lebrun verdwijnen de banen op de afdelingen financiële diensten en fleetmanagement. Daar zou een verhuizing plaatsvinden, samen met dezelfde afdelingen in Frankrijk en Engeland, richting Bulgarije.

Volgende week zouden directie en vakbonden een eerste keer rond de tafel gaan zitten. Donderdag staat er volgens de BBTK ook een Europese ondernemingsraad op de agenda.

De bottelarij Coca-Cola Enterprises is verantwoordelijk voor de productie, distributie en verkoop van Coca-Cola in België. In heel het land stelt ze 2.500 mensen tewerk, in Anderlecht volgens de vakbonden 500 tot 600 mensen. Andere vestigingen van Coca-Cola in België worden niet getroffen. (Belga/KVDA)

Bij Coca-Cola Enterprises in Anderlecht staan 51 banen op de tocht. Dat meldt de socialistische bediendebond BBTK na een bijzondere ondernemingsraad. Volgens vakbondsman Eddy Lebrun verdwijnen de banen op de afdelingen financiële diensten en fleetmanagement. Daar zou een verhuizing plaatsvinden, samen met dezelfde afdelingen in Frankrijk en Engeland, richting Bulgarije. Volgende week zouden directie en vakbonden een eerste keer rond de tafel gaan zitten. Donderdag staat er volgens de BBTK ook een Europese ondernemingsraad op de agenda. De bottelarij Coca-Cola Enterprises is verantwoordelijk voor de productie, distributie en verkoop van Coca-Cola in België. In heel het land stelt ze 2.500 mensen tewerk, in Anderlecht volgens de vakbonden 500 tot 600 mensen. Andere vestigingen van Coca-Cola in België worden niet getroffen. (Belga/KVDA)