Oxfam hekelt multinationals die zich in onder meer Brazilië en Cambodia bezondigen aan onrechtmatige bezetting van gronden die aan landbouwers toebehoren. Het Britse Tate & Lyle Sugars, het Amerikaanse concern Bunge en de Braziliaanse groep Usina Trapiche - alle drie leveranciers van Coca Cola - worden genoemd. Coca Cola is wereldwijd de belangrijkste aankoper van suiker.

Coca Cola belooft nu strikte maatregelen en zero tolerance bij nieuwe misbruiken. Het frisdrankenconcern wil ook zijn bottelaars en franchisenemers tegen het daglicht houden, en dat overal ter wereld.

Oxfam-Solidariteit reageert bij monde van Bert Dhont positief: "Coca-Cola doet een belangrijke stap om een einde te helpen maken aan landroof. Dit zal gevolgen hebben voor heel sector. De publieke respons op de Oxfam-campagne is enorm geweest. Deze verbintenis bewijst dat geen enkel bedrijf te groot is om naar zijn klanten te luisteren. De voedingsreuzen veranderen hun manier van werken omdat de consumenten dat eisen." (K.C.)

Oxfam hekelt multinationals die zich in onder meer Brazilië en Cambodia bezondigen aan onrechtmatige bezetting van gronden die aan landbouwers toebehoren. Het Britse Tate & Lyle Sugars, het Amerikaanse concern Bunge en de Braziliaanse groep Usina Trapiche - alle drie leveranciers van Coca Cola - worden genoemd. Coca Cola is wereldwijd de belangrijkste aankoper van suiker.Coca Cola belooft nu strikte maatregelen en zero tolerance bij nieuwe misbruiken. Het frisdrankenconcern wil ook zijn bottelaars en franchisenemers tegen het daglicht houden, en dat overal ter wereld.Oxfam-Solidariteit reageert bij monde van Bert Dhont positief: "Coca-Cola doet een belangrijke stap om een einde te helpen maken aan landroof. Dit zal gevolgen hebben voor heel sector. De publieke respons op de Oxfam-campagne is enorm geweest. Deze verbintenis bewijst dat geen enkel bedrijf te groot is om naar zijn klanten te luisteren. De voedingsreuzen veranderen hun manier van werken omdat de consumenten dat eisen." (K.C.)