De Amerikaanse belastingdienst heeft de aangiftes van Coca-Cola over de jaren 2007 tot en met 2009 onder de loep genomen.

2,9 miljard euro

Volgens de fiscus is daarbij gebleken, dat de onderneming in eigen land te weinig belasting heeft afgedragen over licentie-inkomsten die behaald werden in het buitenland.

Inclusief rente gaat het om een bedrag dat kan oplopen tot 3,3 miljard dollar (2,9 miljard euro). Boetes zijn niet uitgedeeld. Coca-Cola noemde de claim ongegrond en liet weten alle juridische wegen te zullen bewandelen om de kwestie op te lossen. (Belga/NS)

De Amerikaanse belastingdienst heeft de aangiftes van Coca-Cola over de jaren 2007 tot en met 2009 onder de loep genomen.Volgens de fiscus is daarbij gebleken, dat de onderneming in eigen land te weinig belasting heeft afgedragen over licentie-inkomsten die behaald werden in het buitenland. Inclusief rente gaat het om een bedrag dat kan oplopen tot 3,3 miljard dollar (2,9 miljard euro). Boetes zijn niet uitgedeeld. Coca-Cola noemde de claim ongegrond en liet weten alle juridische wegen te zullen bewandelen om de kwestie op te lossen. (Belga/NS)