De twee grootste aandeelhouders van Club Méditerranée - beter bekend als Club Med - willen het bedrijf van de beurs halen. Er volgt een 'vriendschappelijk' bod.

De twee grootste aandeelhouders - het Chinese Fosun en het Franse Axa Private Equity - bieden 17 euro per aandeel. Daarmee wordt de Franse uitbater van luxueuze vakantieresorts gewaardeerd op 540,6 miljoen euro. Het bod ligt 28,4 procent boven de gemiddelde koers van de afgelopen maand.

Het bestuur van Club Med zal nu een commissie van onafhankelijke bestuurders aanduiden, die samen met een onafhankelijk expert het 'vriendschappelijk' bod zal beoordelen. Later volgt dan het advies van de raad van bestuur.

Club Med, dat in 1950 opgestart werd, baatte vorig jaar wereldwijd 71 vakantieresorts uit. Het bedrijf ontving 1,27 miljoen toeristen, goed voor een omzet van 1,5 miljard euro. Maar de pionier van de 'all-inclusive holiday resort', die al enkele jaren onder hevige concurrentie lijdt, zag zijn poging om zich binnen het chique segment omhoog te werken belemmerd worden door een kwijnende Europese economie. Club Med concurreert niet alleen met wereldwijde hotelketens zoals Intercontinental en Accor, maar ook met touroperators zoals TUI Travel en Thomas Cook.

De Chinese groep Fosun trad halfweg 2010 toe tot het kapitaal van Club Med. Er was toen sprake van een strategisch partnerschap om de ontwikkeling van de Franse toerismegroep in de sector van de betere clubs in China te versnellen.

Na de bekendmaking van het overnamebod steeg het Club Med-aandeel op Euronext Paijs met 22,9 procent tot ruim 17 euro.(Reuters/BO)

De twee grootste aandeelhouders van Club Méditerranée - beter bekend als Club Med - willen het bedrijf van de beurs halen. Er volgt een 'vriendschappelijk' bod. De twee grootste aandeelhouders - het Chinese Fosun en het Franse Axa Private Equity - bieden 17 euro per aandeel. Daarmee wordt de Franse uitbater van luxueuze vakantieresorts gewaardeerd op 540,6 miljoen euro. Het bod ligt 28,4 procent boven de gemiddelde koers van de afgelopen maand.Het bestuur van Club Med zal nu een commissie van onafhankelijke bestuurders aanduiden, die samen met een onafhankelijk expert het 'vriendschappelijk' bod zal beoordelen. Later volgt dan het advies van de raad van bestuur.Club Med, dat in 1950 opgestart werd, baatte vorig jaar wereldwijd 71 vakantieresorts uit. Het bedrijf ontving 1,27 miljoen toeristen, goed voor een omzet van 1,5 miljard euro. Maar de pionier van de 'all-inclusive holiday resort', die al enkele jaren onder hevige concurrentie lijdt, zag zijn poging om zich binnen het chique segment omhoog te werken belemmerd worden door een kwijnende Europese economie. Club Med concurreert niet alleen met wereldwijde hotelketens zoals Intercontinental en Accor, maar ook met touroperators zoals TUI Travel en Thomas Cook. De Chinese groep Fosun trad halfweg 2010 toe tot het kapitaal van Club Med. Er was toen sprake van een strategisch partnerschap om de ontwikkeling van de Franse toerismegroep in de sector van de betere clubs in China te versnellen.Na de bekendmaking van het overnamebod steeg het Club Med-aandeel op Euronext Paijs met 22,9 procent tot ruim 17 euro.(Reuters/BO)