Lippens en Votron worden door heel wat kleine aandeelhouders beschouwd als de hoofdverantwoordelijken voor de ineenstorting van de bank-verzekeraar eind 2008. Maar huidig voorzitter Jozef De Mey waarschuwde om niet te snel van stapel te lopen. "Dit is een zaak die heel complex is. We moeten er heel voorzichtig mee zijn. Vooraleer er eigenlijke juridische stappen genomen worden en er een claim kan worden ingediend, moeten er harde bewijzen zijn", aldus De Mey.

Hij wees erop dat Fortis daarom de verschillende lopende onderzoeken over de periode 2007-2008 afwacht. "We hopen dat die onderzoeken zo snel mogelijk transparantie zullen verlenen".

Maar De Mey waarschuwde ook voor de eventuele gevolgen van een rechtszaak. "Het risico bestaat dat het uiteindelijk Fortis, en dus de aandeelhouders, zullen zijn die moeten betalen. Dit op basis van de contractuele verbintenissen met de geviseerde perso(o)n(en) of op basis van vrijwaring door de wet. Dat willen wij natuurlijk vermijden." Daarom heeft de raad van bestuur van Fortis beslist om zowel de wettelijke als contractuele vrijwaring aan te vechten.

Lippens en Votron worden door heel wat kleine aandeelhouders beschouwd als de hoofdverantwoordelijken voor de ineenstorting van de bank-verzekeraar eind 2008. Maar huidig voorzitter Jozef De Mey waarschuwde om niet te snel van stapel te lopen. "Dit is een zaak die heel complex is. We moeten er heel voorzichtig mee zijn. Vooraleer er eigenlijke juridische stappen genomen worden en er een claim kan worden ingediend, moeten er harde bewijzen zijn", aldus De Mey. Hij wees erop dat Fortis daarom de verschillende lopende onderzoeken over de periode 2007-2008 afwacht. "We hopen dat die onderzoeken zo snel mogelijk transparantie zullen verlenen". Maar De Mey waarschuwde ook voor de eventuele gevolgen van een rechtszaak. "Het risico bestaat dat het uiteindelijk Fortis, en dus de aandeelhouders, zullen zijn die moeten betalen. Dit op basis van de contractuele verbintenissen met de geviseerde perso(o)n(en) of op basis van vrijwaring door de wet. Dat willen wij natuurlijk vermijden." Daarom heeft de raad van bestuur van Fortis beslist om zowel de wettelijke als contractuele vrijwaring aan te vechten.