Volgens berekeningen van de 'London Employment Monitor' werd in juli met een toename met 20 procent de grootste gemiddelde maandelijkse loonsverhoging sinds april genoteerd. In juni was er al sprake van een stijging met 14 procent.

Het aantal vacatures steeg in juli van dit jaar met 10 procent tot 9.315. In vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder liep het aantal werkaanbiedingen in The City op tot +32 procent.

De Britse financiële-dienstverleners gaan op zoek naar extra personeel in de nasleep van een reeks schandalen, variërend van zogenaamde 'mis-selling' van verzekeringsproducten tot manipulatie van de 'London Interbank Offered Rate', beter bekend als de Libor-rente.

Lloyds Banking Group Plc (LLOY), de grootste hypotheekverstrekker van Groot-Brittannië, werd vorige maand als de laatste in de rij beboet voor het manipuleren van marktrentes.

'Het aantal vacatures binnen de City blijft uitzonderlijk hoog', aldus Hakan Enver, operations director bij Morgan McKinley Financial Services. Volgens Enver is de toename van het loon een gevolg van de onderlinge concurrentie tussen werkgevers om kandidaten met niche-vaardigheden aan te trekken, terwijl bedrijven hun uiterste best doen om medewerkers te behouden door hun basisloon te verhogen.

Er is vooral vraag naar werknemers binnen de human resources- en IT-afdelingen. Ook boekhouders zijn erg in trek, zo blijkt. (BO)

Volgens berekeningen van de 'London Employment Monitor' werd in juli met een toename met 20 procent de grootste gemiddelde maandelijkse loonsverhoging sinds april genoteerd. In juni was er al sprake van een stijging met 14 procent.Het aantal vacatures steeg in juli van dit jaar met 10 procent tot 9.315. In vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder liep het aantal werkaanbiedingen in The City op tot +32 procent.De Britse financiële-dienstverleners gaan op zoek naar extra personeel in de nasleep van een reeks schandalen, variërend van zogenaamde 'mis-selling' van verzekeringsproducten tot manipulatie van de 'London Interbank Offered Rate', beter bekend als de Libor-rente. Lloyds Banking Group Plc (LLOY), de grootste hypotheekverstrekker van Groot-Brittannië, werd vorige maand als de laatste in de rij beboet voor het manipuleren van marktrentes.'Het aantal vacatures binnen de City blijft uitzonderlijk hoog', aldus Hakan Enver, operations director bij Morgan McKinley Financial Services. Volgens Enver is de toename van het loon een gevolg van de onderlinge concurrentie tussen werkgevers om kandidaten met niche-vaardigheden aan te trekken, terwijl bedrijven hun uiterste best doen om medewerkers te behouden door hun basisloon te verhogen.Er is vooral vraag naar werknemers binnen de human resources- en IT-afdelingen. Ook boekhouders zijn erg in trek, zo blijkt. (BO)