De bankier verdient nochtans meer dan 1 miljoen pond per jaar, schrijven verschillende media zoals de Financial Times en Wall Street Journal dinsdag.

De 31-jarige man werd vorige maand geschorst. Hij was verantwoordelijk voor de handel in risicovolle obligaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, aldus de Financial Times. Volgens de krant gaat het om een van de meest vooraanstaande credit traders in Europa, die voor hij in 2017 in dienst trad bij Citi ongeveer zeven jaar aan de slag was bij HSBC.

De diefstal in de kantine zou zijn gebeurd op de zetel van Citigroup op Canary Wharf in Londen. Het is niet duidelijk hoeveel keer de man zichzelf bediende en hoe lang deze praktijk al aan de gang was. Citigroup zelf heeft nog geen commentaar gegeven. De bewuste bankier heeft zijn LinkedIn-pagina intussen verwijderd.

Het is niet de eerste keer dan een zakenbankier uit de City in opspraak komt wegens asociaal gedrag. In 2014 kreeg BlackRock-directeur Jonathan Paul Burrows al een verbod om nog langer in de financiële sector te werken nadat hij betrapt was op herhaaldelijk zwartrijden in de Londense metro. Volgens de 'Financial Conduct Authority' (FCA) had de man een voorbeeldfunctie en was hij daarin tekortgeschoten.

De bankier verdient nochtans meer dan 1 miljoen pond per jaar, schrijven verschillende media zoals de Financial Times en Wall Street Journal dinsdag. De 31-jarige man werd vorige maand geschorst. Hij was verantwoordelijk voor de handel in risicovolle obligaties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, aldus de Financial Times. Volgens de krant gaat het om een van de meest vooraanstaande credit traders in Europa, die voor hij in 2017 in dienst trad bij Citi ongeveer zeven jaar aan de slag was bij HSBC.De diefstal in de kantine zou zijn gebeurd op de zetel van Citigroup op Canary Wharf in Londen. Het is niet duidelijk hoeveel keer de man zichzelf bediende en hoe lang deze praktijk al aan de gang was. Citigroup zelf heeft nog geen commentaar gegeven. De bewuste bankier heeft zijn LinkedIn-pagina intussen verwijderd. Het is niet de eerste keer dan een zakenbankier uit de City in opspraak komt wegens asociaal gedrag. In 2014 kreeg BlackRock-directeur Jonathan Paul Burrows al een verbod om nog langer in de financiële sector te werken nadat hij betrapt was op herhaaldelijk zwartrijden in de Londense metro. Volgens de 'Financial Conduct Authority' (FCA) had de man een voorbeeldfunctie en was hij daarin tekortgeschoten.