Als gevolg van de wereldwijde financiële crisis keek Citigroup in 2009 aan tegen een gecumuleerd verlies van maar liefst 29,3 miljard dollar. De bank zag zich op een bepaald moment verplicht om een beroep doen op staatssteun.

De vierdekwartaalwinst van 1,31 miljard dollar komt overeen met 4 dollarcent per aandeel, terwijl analisten uitgingen van 7 cent. Voor het volledige boekjaar 2010 noteerde Citigroup een winst van 10,6 miljard dollar, of 35 dollarcent per aandeel.

Later deze week komen zakenbank Goldman Sachs en de hypotheekgigant Wells Fargo met resultaten op de proppen. Donderdag is het de beurt aan Morgan Stanley en vrijdag aan Bank of America.

Als gevolg van de wereldwijde financiële crisis keek Citigroup in 2009 aan tegen een gecumuleerd verlies van maar liefst 29,3 miljard dollar. De bank zag zich op een bepaald moment verplicht om een beroep doen op staatssteun. De vierdekwartaalwinst van 1,31 miljard dollar komt overeen met 4 dollarcent per aandeel, terwijl analisten uitgingen van 7 cent. Voor het volledige boekjaar 2010 noteerde Citigroup een winst van 10,6 miljard dollar, of 35 dollarcent per aandeel. Later deze week komen zakenbank Goldman Sachs en de hypotheekgigant Wells Fargo met resultaten op de proppen. Donderdag is het de beurt aan Morgan Stanley en vrijdag aan Bank of America.