De bank dankt het beter dan verwachte resultaat onder meer aan verminderde provisies voor kredietverliezen. Ook Bank of America kwam vrijdag al met goede resultaten op de proppen, net als JP Morgan daags tevoren.

De winst bedraagt 9 dollarcent per aandeel. Analisten gepolst door Bloomberg hadden op 5 dollarcent winst per aandeel gerekend.

De omzet in het tweede kwart kwam uit op 22,1 miljard dollar of 33 procent minder dan een jaar eerder.

Citigroup betaalde in december vorig jaar reeds 20 miljard euro terug van het bedrag waarmee de Amerikaanse overheid de bank van de ondergang redde. Het VS-ministerie van Financiën heeft nog 18 procent van de bank in handen.

De bank dankt het beter dan verwachte resultaat onder meer aan verminderde provisies voor kredietverliezen. Ook Bank of America kwam vrijdag al met goede resultaten op de proppen, net als JP Morgan daags tevoren. De winst bedraagt 9 dollarcent per aandeel. Analisten gepolst door Bloomberg hadden op 5 dollarcent winst per aandeel gerekend. De omzet in het tweede kwart kwam uit op 22,1 miljard dollar of 33 procent minder dan een jaar eerder. Citigroup betaalde in december vorig jaar reeds 20 miljard euro terug van het bedrag waarmee de Amerikaanse overheid de bank van de ondergang redde. Het VS-ministerie van Financiën heeft nog 18 procent van de bank in handen.