In het tweede kwartaal 2011 zal een dividend worden uitbetaald van één dollarcent per aandeel, maakte de bank maandag bekend. Bovendien wordt het aantal aandelen fors gereduceerd: per tien oude aandelen krijgt de aandeelhouder vanaf 6 mei één nieuw aandeel.

"Citi is een volledig ander bedrijf dan drie jaar geleden", aldus bankchef Vikram Pandit. Het uitbetalen van dividend en de aandelenruil zijn een belangrijke stap om opnieuw kapitaal aan de aandeelhouders terug te geven, luidt het.

Citigroup boekte in 2010 een nettowinst van 10,6 miljard dollar tegenover een nettoverlies van 1,6 miljard dollar in 2009. 2010 was het eerste jaar met vier winstgevende kwartalen sinds 2006. Pandit nam Citigroup onder handen door onder meer risicovolle activiteiten stop te zetten.

Tijdens de financiële crisis spekte de overheid de bank met 45 miljard dollar. In december 2010 trok de Amerikaanse overheid zich terug uit de bank.

In het tweede kwartaal 2011 zal een dividend worden uitbetaald van één dollarcent per aandeel, maakte de bank maandag bekend. Bovendien wordt het aantal aandelen fors gereduceerd: per tien oude aandelen krijgt de aandeelhouder vanaf 6 mei één nieuw aandeel. "Citi is een volledig ander bedrijf dan drie jaar geleden", aldus bankchef Vikram Pandit. Het uitbetalen van dividend en de aandelenruil zijn een belangrijke stap om opnieuw kapitaal aan de aandeelhouders terug te geven, luidt het. Citigroup boekte in 2010 een nettowinst van 10,6 miljard dollar tegenover een nettoverlies van 1,6 miljard dollar in 2009. 2010 was het eerste jaar met vier winstgevende kwartalen sinds 2006. Pandit nam Citigroup onder handen door onder meer risicovolle activiteiten stop te zetten.Tijdens de financiële crisis spekte de overheid de bank met 45 miljard dollar. In december 2010 trok de Amerikaanse overheid zich terug uit de bank.