Het hof oordeelde dat de wet op de handelspraktijken wel degelijk van toepassing is, maar dat Citibank geen strafrechtelijke verantwoordelijkheid draagt.

Failliet

Citibank en Staroukine stonden terecht omdat zowat 4.200 klanten, die via Citibank belegd hadden in gestructureerde beleggingsproducten van de Lehman Brothers, hun geld verloren toen de Amerikaanse zakenbank failliet ging. Ze hadden circa 130 miljoen euro geïnvesteerd.

De correctionele rechtbank had de bank in december 2010 veroordeeld tot een boete van 165.000 euro en de juridisch directeur tot een boete met uitstel van 412,50 euro.

"Gehandeld in beste belang van klanten"

De vrijspraak bevestigt dat de werknemers en Citibank Belgium altijd hebben gehandeld in het beste belang van de klanten, zo reageert de bank op het arrest. Citibank heropent de voorgestelde dading.

Meer dan 98 procent van die klanten die investeerden in de gestructureerde obligaties van Lehman Brothers, heeft de dading al aanvaard, luidt het maandag. De enkele tientallen die dat nog niet deden, krijgen nog drie maanden de tijd om dat alsnog te doen. Wie het voorstel aanneemt, kan ofwel meteen 65 procent van het geïnvesteerde bedrag terugkrijgen, ofwel het geld gedurende drie jaar herbeleggen op een termijnrekening en zo bijna 75 procent recupereren, zei Citibank eerder al.

"We willen onze klanten, werknemers, agenten en iedereen die ons heeft bijgestaan, bedanken voor hun steun en vertrouwen in deze moeilijke tijden", besluit de bank. (Belga/KVDA)

Het hof oordeelde dat de wet op de handelspraktijken wel degelijk van toepassing is, maar dat Citibank geen strafrechtelijke verantwoordelijkheid draagt. Failliet Citibank en Staroukine stonden terecht omdat zowat 4.200 klanten, die via Citibank belegd hadden in gestructureerde beleggingsproducten van de Lehman Brothers, hun geld verloren toen de Amerikaanse zakenbank failliet ging. Ze hadden circa 130 miljoen euro geïnvesteerd. De correctionele rechtbank had de bank in december 2010 veroordeeld tot een boete van 165.000 euro en de juridisch directeur tot een boete met uitstel van 412,50 euro."Gehandeld in beste belang van klanten" De vrijspraak bevestigt dat de werknemers en Citibank Belgium altijd hebben gehandeld in het beste belang van de klanten, zo reageert de bank op het arrest. Citibank heropent de voorgestelde dading. Meer dan 98 procent van die klanten die investeerden in de gestructureerde obligaties van Lehman Brothers, heeft de dading al aanvaard, luidt het maandag. De enkele tientallen die dat nog niet deden, krijgen nog drie maanden de tijd om dat alsnog te doen. Wie het voorstel aanneemt, kan ofwel meteen 65 procent van het geïnvesteerde bedrag terugkrijgen, ofwel het geld gedurende drie jaar herbeleggen op een termijnrekening en zo bijna 75 procent recupereren, zei Citibank eerder al. "We willen onze klanten, werknemers, agenten en iedereen die ons heeft bijgestaan, bedanken voor hun steun en vertrouwen in deze moeilijke tijden", besluit de bank. (Belga/KVDA)