Behalve de retailactiviteiten neemt CMNE ook de kredietkaartenbusiness en de afdeling consumentenkredieten over van Citibank Belgium. De nieuwe overname laat de financiële groep naar eigen zeggen toe om de distrubitiekracht aanzienlijk te vergroten, het productenaanbod meer te diversifiëren en de klantenbasis meer dan te verdubbelen. De Belgische overheden en regulatoren moeten wel nog het licht op groen zetten. Het bedrag van de overname werd niet bekendgemaakt.

Via de bank BKCP bedient CMNE in ons land zowat 135.000 klanten door een netwerk van 43 eigen kantoren en 27 zelfstandige kantoren. De bank telt 352 werknemers. Citibank België telt een half miljoen klanten en geeft werk aan een 700-tal mensen in 35 eigen kantoren en 166 zelfstandige agentschappen. "Citibank en BKCP zijn complementair", zegt Paul Lembrechts, ondervoorzitter van het directiecomité van CMNE Belgium.

Verwacht wordt dat de transactie in april of mei wordt afgerond, waarna CMNE Belgium het toekomstige model gaat uitstippelen. Binnen de 12 tot 18 maanden na de goedgekeurde overname zal de naam Citibank België in elk geval verdwijnen.

Volgens Lembrechts bestaat de ambitie erin uiteindelijk tot een groter geheel te komen, maar onder welke vorm dat zal gebeuren is nog niet duidelijk. Of er gesnoeid wordt in het personeelsbestand is op dit moment evenmin duidelijk. (Belga/BO)

Behalve de retailactiviteiten neemt CMNE ook de kredietkaartenbusiness en de afdeling consumentenkredieten over van Citibank Belgium. De nieuwe overname laat de financiële groep naar eigen zeggen toe om de distrubitiekracht aanzienlijk te vergroten, het productenaanbod meer te diversifiëren en de klantenbasis meer dan te verdubbelen. De Belgische overheden en regulatoren moeten wel nog het licht op groen zetten. Het bedrag van de overname werd niet bekendgemaakt.Via de bank BKCP bedient CMNE in ons land zowat 135.000 klanten door een netwerk van 43 eigen kantoren en 27 zelfstandige kantoren. De bank telt 352 werknemers. Citibank België telt een half miljoen klanten en geeft werk aan een 700-tal mensen in 35 eigen kantoren en 166 zelfstandige agentschappen. "Citibank en BKCP zijn complementair", zegt Paul Lembrechts, ondervoorzitter van het directiecomité van CMNE Belgium. Verwacht wordt dat de transactie in april of mei wordt afgerond, waarna CMNE Belgium het toekomstige model gaat uitstippelen. Binnen de 12 tot 18 maanden na de goedgekeurde overname zal de naam Citibank België in elk geval verdwijnen.Volgens Lembrechts bestaat de ambitie erin uiteindelijk tot een groter geheel te komen, maar onder welke vorm dat zal gebeuren is nog niet duidelijk. Of er gesnoeid wordt in het personeelsbestand is op dit moment evenmin duidelijk. (Belga/BO)