De jongen kwam in 2012 om toen de Jeep waarin hij zat langs achter werd aangereden en in vlammen opging. Bij de wagen in kwestie zat de benzinetank helemaal achterin, waardoor die extra kwetsbaar is. Chrysler heeft de klanten niet voldoende over de gevaren van die constructie geïnformeerd, vond de jury.

Chrysler riep inmiddels 1,56 miljoen wagens terug nadat het Amerikaanse agentschap voor de verkeersveiligheid NHTSA had geoordeeld dat de positie van de benzinetank, achter de achteras, een risico inhield.

De onderneming wijst de veroordeling van de hand en overweegt om in beroep te gaan. Bij de wagen die bij het ongeval betrokken was, een Jeep Grand Cherokee met bouwjaar 1999, was geen sprake van een "onredelijk risico", liet de fabrikant in een mededeling weten.

(Belga/RR)

De jongen kwam in 2012 om toen de Jeep waarin hij zat langs achter werd aangereden en in vlammen opging. Bij de wagen in kwestie zat de benzinetank helemaal achterin, waardoor die extra kwetsbaar is. Chrysler heeft de klanten niet voldoende over de gevaren van die constructie geïnformeerd, vond de jury. Chrysler riep inmiddels 1,56 miljoen wagens terug nadat het Amerikaanse agentschap voor de verkeersveiligheid NHTSA had geoordeeld dat de positie van de benzinetank, achter de achteras, een risico inhield. De onderneming wijst de veroordeling van de hand en overweegt om in beroep te gaan. Bij de wagen die bij het ongeval betrokken was, een Jeep Grand Cherokee met bouwjaar 1999, was geen sprake van een "onredelijk risico", liet de fabrikant in een mededeling weten.(Belga/RR)