Christian Sewing is met onmiddellijke ingang de nieuwe topman van Deutsche Bank. Sewing volgt John Cryan op, die sinds 2015 aan het roer stond van de grootste bank van Duitsland. De machtswissel is niet onverwacht, Cryans positie stond al enige tijd onder druk door de zwakke prestaties en de dalende beurskoers van de bank.

De 47-jarige Sewing is de derde topman van Deutsche Bank in zes jaar tijd. Hij was tot nu toe samen met Marcus Schenck de vicevoorzitter van de raad van bestuur. Sewing is al zijn hele carrière in dienst van Deutsche Bank. Naar verluidt is Schenck van plan op te stappen.

De nieuwe CEO heeft maandag meteen een brief geschreven aan het personeel. Hij waarschuwde dat de uitdagingen groot zijn.

"Met betrekking tot de omzet moeten we onze honger voor zakendoen herwinnen, ons verbeteren in alle geledingen en de lat hoger leggen", zegt Sewing. "De start van het jaar was solide, maar 'solide' mag niet onze ambitie zijn", luidt het.

Het aandeel Deutsche Bank op de beurs van Frankfurt steeg maandag omstreeks 11 uur met 4,7 procent tot 11,88 euro. Het aandeel is dit jaar met 26 procent gedaald, waardoor de beurswaarde van de Duitse geldschieter overeenstemt met 24,4 miljard euro.

Christian Sewing is met onmiddellijke ingang de nieuwe topman van Deutsche Bank. Sewing volgt John Cryan op, die sinds 2015 aan het roer stond van de grootste bank van Duitsland. De machtswissel is niet onverwacht, Cryans positie stond al enige tijd onder druk door de zwakke prestaties en de dalende beurskoers van de bank.De 47-jarige Sewing is de derde topman van Deutsche Bank in zes jaar tijd. Hij was tot nu toe samen met Marcus Schenck de vicevoorzitter van de raad van bestuur. Sewing is al zijn hele carrière in dienst van Deutsche Bank. Naar verluidt is Schenck van plan op te stappen. De nieuwe CEO heeft maandag meteen een brief geschreven aan het personeel. Hij waarschuwde dat de uitdagingen groot zijn. "Met betrekking tot de omzet moeten we onze honger voor zakendoen herwinnen, ons verbeteren in alle geledingen en de lat hoger leggen", zegt Sewing. "De start van het jaar was solide, maar 'solide' mag niet onze ambitie zijn", luidt het.Het aandeel Deutsche Bank op de beurs van Frankfurt steeg maandag omstreeks 11 uur met 4,7 procent tot 11,88 euro. Het aandeel is dit jaar met 26 procent gedaald, waardoor de beurswaarde van de Duitse geldschieter overeenstemt met 24,4 miljard euro.