Nadat de directie in juni 2011 een herstructureringsronde had aangekondigd, startten directie en vakbonden onderhandelingen op. Uiteindelijk worden 61 arbeiders- en 18 bediendejobs geschrapt. Voor de overblijvende werknemers is er werkzekerheid tot in 2015. Bij Kraft Foods in Halle zijn op dit moment 420 werknemers aan de slag.

Oorspronkelijk wilde de directie de productie van zowel bouchees, mignonetten als chokotoffs naar Litouwen, Tsjechië en Polen verhuizen. Die verhuizing zou 99 banen kosten. De fabriek in Halle zou dan verder de chocolade aanmaken voor de drie producten en zich wat de afgewerkte producten betreft richten op repen en tabletten.

Het door de arbeiders goedgekeurde sociaal plan voorziet in brugpensioen op 52 en een bijpassing door de directie op wat wettelijk al voorzien is. Er worden ook premies uitgekeerd om vrijwillig vertrek aan te moedigen. Volgens de vakbonden wordt het aantal gedwongen ontslagen door die maatregelen tot een strikt minimum beperkt.

De bedienden spreken zich woensdag uit over het sociaal plan. (Belga/BO)

Nadat de directie in juni 2011 een herstructureringsronde had aangekondigd, startten directie en vakbonden onderhandelingen op. Uiteindelijk worden 61 arbeiders- en 18 bediendejobs geschrapt. Voor de overblijvende werknemers is er werkzekerheid tot in 2015. Bij Kraft Foods in Halle zijn op dit moment 420 werknemers aan de slag.Oorspronkelijk wilde de directie de productie van zowel bouchees, mignonetten als chokotoffs naar Litouwen, Tsjechië en Polen verhuizen. Die verhuizing zou 99 banen kosten. De fabriek in Halle zou dan verder de chocolade aanmaken voor de drie producten en zich wat de afgewerkte producten betreft richten op repen en tabletten. Het door de arbeiders goedgekeurde sociaal plan voorziet in brugpensioen op 52 en een bijpassing door de directie op wat wettelijk al voorzien is. Er worden ook premies uitgekeerd om vrijwillig vertrek aan te moedigen. Volgens de vakbonden wordt het aantal gedwongen ontslagen door die maatregelen tot een strikt minimum beperkt.De bedienden spreken zich woensdag uit over het sociaal plan. (Belga/BO)