Dat werd bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.

Bij het bedrijf werken zo'n 107.000 mensen, dus het bedrijf schrapt 11 procent van de banen. Waar de banen worden geschrapt en of er ontslagen zullen vallen in België, is nog niet bekend.

Intel heeft al tijden last van een slinkende vraag naar chips voor pc's. Die vraag is met ongeveer 10 procent gedaald. Het bedrijf wil zich nog meer gaan richten op groeimarkten, zoals bijvoorbeeld chips voor datacenters. Ook wil het zich beter op de markt zetten met chips voor gekoppelde mobiele apparaten. De reorganisatie zal tot halverwege 2017 plaatsvinden, aldus Intel, via gedwongen ontslagen en natuurlijk verloop. De meeste betrokken werknemers zullen binnen de zestig dagen worden geïnformeerd.

1,4 miljard dollar besparen, 2 miljard winst

Met de ontslagen wil Intel op termijn 1,4 miljard dollar per jaar besparen, zo'n 1,25 miljard euro; voor 2016 zou de besparing 750 miljoen dollar bedragen.

Vorig jaar sneed Intel overigens ook al in de organisatie, maar beduidend minder hard. Het concern kondigde dinsdag bovendien aan dat financieel topman Stacy Smith een nieuwe rol krijgt, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor operationele activiteiten als productie en verkoop.

Intel rapporteerde over het eerste kwartaal een winst van 2,05 miljard dollar. Dat is meer dan de 1,99 miljard dollar die een jaar eerder in de boeken werden gezet. De omzet steeg eveneens, van 12,8 miljard dollar naar 13,7 miljard dollar maar minder hard dan voorzien. Voor het tweede kwartaal rekent Intel op circa 13,5 miljard dollar aan opbrengsten, met een bandbreedte daaromheen van 500 miljoen dollar.

(Belga/RR)

Dat werd bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. Bij het bedrijf werken zo'n 107.000 mensen, dus het bedrijf schrapt 11 procent van de banen. Waar de banen worden geschrapt en of er ontslagen zullen vallen in België, is nog niet bekend.Intel heeft al tijden last van een slinkende vraag naar chips voor pc's. Die vraag is met ongeveer 10 procent gedaald. Het bedrijf wil zich nog meer gaan richten op groeimarkten, zoals bijvoorbeeld chips voor datacenters. Ook wil het zich beter op de markt zetten met chips voor gekoppelde mobiele apparaten. De reorganisatie zal tot halverwege 2017 plaatsvinden, aldus Intel, via gedwongen ontslagen en natuurlijk verloop. De meeste betrokken werknemers zullen binnen de zestig dagen worden geïnformeerd. Met de ontslagen wil Intel op termijn 1,4 miljard dollar per jaar besparen, zo'n 1,25 miljard euro; voor 2016 zou de besparing 750 miljoen dollar bedragen. Vorig jaar sneed Intel overigens ook al in de organisatie, maar beduidend minder hard. Het concern kondigde dinsdag bovendien aan dat financieel topman Stacy Smith een nieuwe rol krijgt, waarbij hij verantwoordelijk wordt voor operationele activiteiten als productie en verkoop. Intel rapporteerde over het eerste kwartaal een winst van 2,05 miljard dollar. Dat is meer dan de 1,99 miljard dollar die een jaar eerder in de boeken werden gezet. De omzet steeg eveneens, van 12,8 miljard dollar naar 13,7 miljard dollar maar minder hard dan voorzien. Voor het tweede kwartaal rekent Intel op circa 13,5 miljard dollar aan opbrengsten, met een bandbreedte daaromheen van 500 miljoen dollar.(Belga/RR)