BMW boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 874 miljoen euro, tegenover 78 miljoen euro in dezelfde periode 2009. De omzet nam met ruim een derde toe tot 15,9 miljard euro.

De Duitse autobouwer dankt de winstexplosie onder meer aan het succes van de 5- en de X1-serie, en aan de forse verkoopcijfers in China.

Van januari tot en met september verkocht BMW wereldwijd ruim een miljoen voertuigen van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. Dat is ruim 13 procent meer dan in dezelfde periode 2009. Het doel blijft om in 2010 10 procent meer wagens te verkopen. Dat zou dan overeenstemmen met een totaal van 1,4 miljoen wagens.

BMW verhoogt de doelstelling voor de operationele winst uit de autodivisie tot 7 procent van de jaaromzet. Eerder rekende het op een winstmarge van 5 procent.

BMW boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 874 miljoen euro, tegenover 78 miljoen euro in dezelfde periode 2009. De omzet nam met ruim een derde toe tot 15,9 miljard euro. De Duitse autobouwer dankt de winstexplosie onder meer aan het succes van de 5- en de X1-serie, en aan de forse verkoopcijfers in China. Van januari tot en met september verkocht BMW wereldwijd ruim een miljoen voertuigen van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. Dat is ruim 13 procent meer dan in dezelfde periode 2009. Het doel blijft om in 2010 10 procent meer wagens te verkopen. Dat zou dan overeenstemmen met een totaal van 1,4 miljoen wagens.BMW verhoogt de doelstelling voor de operationele winst uit de autodivisie tot 7 procent van de jaaromzet. Eerder rekende het op een winstmarge van 5 procent.