China blijft bovenaan de lijst met de grootste bierproducenten ter wereld prijken. Vorig jaar produceerde de Chinese Volksrepubliek niet minder dan 490 miljoen hectoliter, berekende de Duitse hopproducent Barth.

De top vijf wordt vervolledigd door de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland en Duitsland. België komt na Zuid-Korea op plaats 23, maar staat voor Tsjechië, dat ook bekend staat als een bierminnend land. Het Afrikaanse continent was vorig jaar met een stijging van 11 procent goed voor de grootste toename in de wereldwijde bierproductie in vergelijking met 2011.

Wereldwijd nam de productie toe met 22 miljoen hectoliter tot 1,951 miljard hectoliter. De vijf grootste biergroepen, met op kop de Belgische brouwer AB InBev voor het Britse SABMiller, het Nederlandse Heineken, het Deense Carlsberg en het Chinese China Resource Brewery, produceren samen zowat de helft van alle bieren ter wereld. AB InBev neemt 18 procent van de wereldwijde bierproductie voor zijn rekening.

De Chinese bierproductie dreef in 2011 nog de wereldwijde bierproductie naar een recordhoogte. China produceerde in dat jaar bijna 42 miljoen hectoliter van de 60 miljoen hectoliter, waarmee de wereldwijde bierproductie in 2011 toenam. In 2012 steeg de Chinese bierproductie slechts met 0,3 miljoen hectoliter. (Belga/BO)

China blijft bovenaan de lijst met de grootste bierproducenten ter wereld prijken. Vorig jaar produceerde de Chinese Volksrepubliek niet minder dan 490 miljoen hectoliter, berekende de Duitse hopproducent Barth.De top vijf wordt vervolledigd door de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland en Duitsland. België komt na Zuid-Korea op plaats 23, maar staat voor Tsjechië, dat ook bekend staat als een bierminnend land. Het Afrikaanse continent was vorig jaar met een stijging van 11 procent goed voor de grootste toename in de wereldwijde bierproductie in vergelijking met 2011. Wereldwijd nam de productie toe met 22 miljoen hectoliter tot 1,951 miljard hectoliter. De vijf grootste biergroepen, met op kop de Belgische brouwer AB InBev voor het Britse SABMiller, het Nederlandse Heineken, het Deense Carlsberg en het Chinese China Resource Brewery, produceren samen zowat de helft van alle bieren ter wereld. AB InBev neemt 18 procent van de wereldwijde bierproductie voor zijn rekening. De Chinese bierproductie dreef in 2011 nog de wereldwijde bierproductie naar een recordhoogte. China produceerde in dat jaar bijna 42 miljoen hectoliter van de 60 miljoen hectoliter, waarmee de wereldwijde bierproductie in 2011 toenam. In 2012 steeg de Chinese bierproductie slechts met 0,3 miljoen hectoliter. (Belga/BO)