Op vrijdag 23 maart wordt de eerste steen gelegd voor de uitbreiding van Technopolis. Het themapark voor wetenschap en technologie in Mechelen krijgt er 2700 vierkante meter bij en wordt zo bijna de helft groter.

Het gaat om een investering van 6,85 miljoen euro, waarvan het gros van de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling komt. Privépartners komen met een miljoen euro over de brug. De hoofdpartner is de sector chemie en lifesciences, inclusief de Fondsen voor Vorming in de Scheikundige Nijverheid.

De chemiesector stevent af op een stevig vergrijzingsprobleem. Het komende decennium zijn 20.000 nieuwe werknemers nodig. Via Technopolis wil de sector jongeren en hun leerkrachten warm maken voor technologie en chemie in het bijzonder. Toen Technopolis in 2000 opende, miste Fedichem, de voorloper van sectorfederatie essenscia, de boot. (Be.L.)

Op vrijdag 23 maart wordt de eerste steen gelegd voor de uitbreiding van Technopolis. Het themapark voor wetenschap en technologie in Mechelen krijgt er 2700 vierkante meter bij en wordt zo bijna de helft groter. Het gaat om een investering van 6,85 miljoen euro, waarvan het gros van de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling komt. Privépartners komen met een miljoen euro over de brug. De hoofdpartner is de sector chemie en lifesciences, inclusief de Fondsen voor Vorming in de Scheikundige Nijverheid. De chemiesector stevent af op een stevig vergrijzingsprobleem. Het komende decennium zijn 20.000 nieuwe werknemers nodig. Via Technopolis wil de sector jongeren en hun leerkrachten warm maken voor technologie en chemie in het bijzonder. Toen Technopolis in 2000 opende, miste Fedichem, de voorloper van sectorfederatie essenscia, de boot. (Be.L.)