Dat is vrijdag bekendgemaakt.

De operationele winst is nog sterker gestegen en kwam uit op 101 miljoen euro. Dat is 22 miljoen euro meer (+28 procent) in vergelijking met 2009.

De ebitda of de kasstroom steeg met 14 procent. De onderneming maakt ook gewag van een sterke cashflow waarbij de verhouding nettoschuld/ebitda eind 2010 is afgenomen tot 3,2.

De Gentse chemiegroep Taminco is op korte tijd uitgegroeid tot 's werelds grootste producent van alkylamines en afgeleide producten en spreekt voor 2010 van een "prima jaar dat het pad moet effenen voor voortgezette groei".

In de komende vijf jaar wil Taminco 25 procent van haar omzet genereren in opkomende regio's, zoals China. "De investeringen in nieuwe capaciteit in de VS en China benadrukken ons streven om te groeien in onze kernactiviteit".

Taminco ziet groeikansen in gebieden zoals persoonlijke verzorgings-en huishoudproducten, voeding, veevoeders en energie.

Dat is vrijdag bekendgemaakt.De operationele winst is nog sterker gestegen en kwam uit op 101 miljoen euro. Dat is 22 miljoen euro meer (+28 procent) in vergelijking met 2009. De ebitda of de kasstroom steeg met 14 procent. De onderneming maakt ook gewag van een sterke cashflow waarbij de verhouding nettoschuld/ebitda eind 2010 is afgenomen tot 3,2. De Gentse chemiegroep Taminco is op korte tijd uitgegroeid tot 's werelds grootste producent van alkylamines en afgeleide producten en spreekt voor 2010 van een "prima jaar dat het pad moet effenen voor voortgezette groei". In de komende vijf jaar wil Taminco 25 procent van haar omzet genereren in opkomende regio's, zoals China. "De investeringen in nieuwe capaciteit in de VS en China benadrukken ons streven om te groeien in onze kernactiviteit". Taminco ziet groeikansen in gebieden zoals persoonlijke verzorgings-en huishoudproducten, voeding, veevoeders en energie.