Claes beschikte sinds de bijzondere ondernemingsraad van maandag over een mandaat om de boeken neer te leggen en heeft dinsdagochtend bij de rechtbank van koophandel in Oudenaarde het faillissement aangevraagd.

Het bedrijf werd al geruime tijd geconfronteerd met zware liquiditeitsproblemen en de laatste weken lag de productie nagenoeg stil. Volgens Claes was er nog steeds geen geld aanwezig om de schulden te betalen ondanks berichten dat het Italiaanse moederbedrijf Liri Industriale een overnemer zou hebben gevonden.

Hoe de toekomst van het bedrijf er uitziet hangt af van wat de curator dinsdagmiddag beslist. "Er kan misschien doorgestart worden met een 'nieuwe' Mepa", zegt Claes. "Er zijn enkele geïnteresseerde contacten van onder andere Italiaanse en Duitse bedrijven. Ik hoop dat er een oplossing komt. Momenteel blijft er onzekerheid."

Claes beschikte sinds de bijzondere ondernemingsraad van maandag over een mandaat om de boeken neer te leggen en heeft dinsdagochtend bij de rechtbank van koophandel in Oudenaarde het faillissement aangevraagd. Het bedrijf werd al geruime tijd geconfronteerd met zware liquiditeitsproblemen en de laatste weken lag de productie nagenoeg stil. Volgens Claes was er nog steeds geen geld aanwezig om de schulden te betalen ondanks berichten dat het Italiaanse moederbedrijf Liri Industriale een overnemer zou hebben gevonden. Hoe de toekomst van het bedrijf er uitziet hangt af van wat de curator dinsdagmiddag beslist. "Er kan misschien doorgestart worden met een 'nieuwe' Mepa", zegt Claes. "Er zijn enkele geïnteresseerde contacten van onder andere Italiaanse en Duitse bedrijven. Ik hoop dat er een oplossing komt. Momenteel blijft er onzekerheid."