Dat schrijft Gazet van Antwerpen vrijdag.

Bedrijfsadviseur Deloitte en advocatenbureau Laga legden de gegevens van 18 ondernemingen bij elkaar. In België kost een werkuur van een chemiearbeider in drieploegenstelsel aan de werkgever 29,6 euro, zo blijkt uit de studie.

Tegenover het gemiddelde van Frankrijk en Duitsland komt ons land daarmee 5 procent duurder uit.

Bij een volcontinuregime, wat inhoudt dat het productieproces 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 blijft draaien, ligt de kostprijs van een werkuur met 49,5 euro zelfs 28 procent boven dat van de buurlanden.

Federaal ABVV-secretaris Herman Baele betwist de vergelijkingsmethodes van Essencia.

"Nooit wordt de productiviteit in rekening genomen. In Duitsland liggen de chemiebedrijven rond Kerst twee weken stil. In België draait alles gewoon door."

Dat schrijft Gazet van Antwerpen vrijdag. Bedrijfsadviseur Deloitte en advocatenbureau Laga legden de gegevens van 18 ondernemingen bij elkaar. In België kost een werkuur van een chemiearbeider in drieploegenstelsel aan de werkgever 29,6 euro, zo blijkt uit de studie. Tegenover het gemiddelde van Frankrijk en Duitsland komt ons land daarmee 5 procent duurder uit. Bij een volcontinuregime, wat inhoudt dat het productieproces 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 blijft draaien, ligt de kostprijs van een werkuur met 49,5 euro zelfs 28 procent boven dat van de buurlanden. Federaal ABVV-secretaris Herman Baele betwist de vergelijkingsmethodes van Essencia. "Nooit wordt de productiviteit in rekening genomen. In Duitsland liggen de chemiebedrijven rond Kerst twee weken stil. In België draait alles gewoon door."