Juunoo wil zijn groei versnellen met 6,6 miljoen euro extra geld, een mix van een kapitaalverhoging, leningen en subsidies. Door snel te groeien wil de Kortrijkse pionier in circulair ondernemen mee de enorme CO2-uitstoot van de nog sterk op wegwerpmaterialen gerichte bouwsector helpen terug te dringen. "We willen van circulariteit de norm maken in de wandensector", zegt oprichter Chris Van de Voorde.

Welgeteld één chipfabriek heeft België nog. Ietwat weggestopt in Oudenaarde neemt de fabriek die ooit begon als Mietec een frisse start onder de naam BelGaN. Gedreven door een buitenlandse investering wil ze microchips uit nieuwe materialen bouwen.

Sportief zijn de Rode Duivels sinds kort niet meer het nummer één in de wereld, maar de Belgische Voetbalbond wil in duurzaamheid wel een inspirerende leider zijn. Een lichtpunt in een sector die, nu het controversiële wereldkampioenschap in Qatar nadert, nog bijzonder veel werk heeft.

Met de duurzame koffie van Ray & Jules willen Koen Bosmans en Gert Linthout groeien om "aan de boom te schudden". De duurzame technologie opschalen is nodig om de koffie-industrie wakker te maken. Maar welke obstakels zitten er tussen droom en daad?

Leuven wil tegen 2030 klimaatneutraal zijn. Om dat te financieren rekent de stad op middelen die de Europese Unie uitdeelt aan honderd uitverkoren middelgrote steden. Maar hoe dan ook is de Dijlestad een pionier in duurzaamheid.

Polestar, het elektrische zusje van Volvo, kondigde eind februari aan dat het met enkele grote leveranciers in de auto-industrie gaat samenwerken om een klimaatneutrale wagen te ontwerpen. Hoe doet het merk van elektrische wagens het in België?

Koppelen vrachtwagens zich binnenkort vast aan een bovengrondse tramlijn en snorren ze elektrisch naar hun bestemming? Een studie van de Universiteit Antwerpen maakt duidelijk dat het idee van elektrische wegen steeds meer haalbaar wordt.

Trends selecteert grensverleggende thema's en verhalen. Dressr verdient het label omdat het de kledingindustrie duurzamer wil maken. Het Amerikaanse tweedehandskledingbedrijf Rent The Runway trok een paar maanden geleden naar de beurs en in Nederland lijken deelsystemen voor kleding te floreren. Caroline Baeten wil in België met Dressr de gamechanger zijn, maar ze is nog op zoek naar een rendabel zakenmodel.

Cocosi verhuurt duurzame woningen tegen een eenheidsprijs, waarin ook de energiefactuur vervat zit. Achter dat model van living-as-a-service zit de Limburgse serial entrepreneur Ismaël Ben-Al-Lal. "Het enige wat fout kan gaan, is dat de zon stopt met schijnen, maar dan hebben we andere kopzorgen dan die energiefactuur."