Cera stelt zijn meer dan 400.000 coöperanten een dividend van 2,5 procent voor over het boekjaar 2013. Het verhoogde dividend moet 'het geduld en de vennotentrouw belonen'.

Op 7 juni zullen de Cera-vennoten kunnen stemmen over een coöperatief dividend van 2,5 procent, met 11 juni als uitkeringsdatum. Dat maakte de financiële coöperatieve bekend.

'Beloning'

Over het boekjaar 2012 was er een klein dividend van 0,5 procent, na een dividendloos boekjaar 2011. In de periode daarvoor was de opbrengst stevast een stuk hoger, met een piek van 6 procent tussen 2004 en 2007.

'De voorbije jaren ging Cera, als belangrijke aandeelhouder van KBC Groep, door de storm van de financiële crisis', licht de coöperatieve toe. 'Tijdens deze periode rekenden we sterk op de solidariteit van alle vennoten om in ons project te blijven geloven zodat we hard konden werken aan de stabiliteit van onze organisatie.'

Het verhoogde dividend moet de 'appreciatie voor het geduld en de vennotentrouw' uitdrukken.

Uittreden

Vanaf volgend jaar kunnen vennoten weer uittreden, wat de voorbije twee jaar niet mogelijk was. Cera wou door die maatregel de periode van onzekerheid op de financiële markten overbruggen. In de eerste helft van 2014 zullen vennoten die dat willen, kunnen aangeven dat ze willen uitstappen. Het verzoek wordt dan uitgevoerd op 2 juli.

Al is het wel mogelijk dat elke vennoot niet het volledige bedrag in één keer ontvangt, maar dat Cera de uittredingen beperkt tot 10 procent van haar kapitaal. Dat is om te vermijden dat de stabiliteit van de coöperatieve in het gedrang zou komen.

Cera verkocht vorige maand 14,1 miljoen aandelen van KBC. Daardoor verminderde het belang van 6,1 procent naar 2,7 procent. (Belga/KVDA)

Cera stelt zijn meer dan 400.000 coöperanten een dividend van 2,5 procent voor over het boekjaar 2013. Het verhoogde dividend moet 'het geduld en de vennotentrouw belonen'. Op 7 juni zullen de Cera-vennoten kunnen stemmen over een coöperatief dividend van 2,5 procent, met 11 juni als uitkeringsdatum. Dat maakte de financiële coöperatieve bekend. 'Beloning' Over het boekjaar 2012 was er een klein dividend van 0,5 procent, na een dividendloos boekjaar 2011. In de periode daarvoor was de opbrengst stevast een stuk hoger, met een piek van 6 procent tussen 2004 en 2007. 'De voorbije jaren ging Cera, als belangrijke aandeelhouder van KBC Groep, door de storm van de financiële crisis', licht de coöperatieve toe. 'Tijdens deze periode rekenden we sterk op de solidariteit van alle vennoten om in ons project te blijven geloven zodat we hard konden werken aan de stabiliteit van onze organisatie.' Het verhoogde dividend moet de 'appreciatie voor het geduld en de vennotentrouw' uitdrukken. Uittreden Vanaf volgend jaar kunnen vennoten weer uittreden, wat de voorbije twee jaar niet mogelijk was. Cera wou door die maatregel de periode van onzekerheid op de financiële markten overbruggen. In de eerste helft van 2014 zullen vennoten die dat willen, kunnen aangeven dat ze willen uitstappen. Het verzoek wordt dan uitgevoerd op 2 juli. Al is het wel mogelijk dat elke vennoot niet het volledige bedrag in één keer ontvangt, maar dat Cera de uittredingen beperkt tot 10 procent van haar kapitaal. Dat is om te vermijden dat de stabiliteit van de coöperatieve in het gedrang zou komen. Cera verkocht vorige maand 14,1 miljoen aandelen van KBC. Daardoor verminderde het belang van 6,1 procent naar 2,7 procent. (Belga/KVDA)