Door de koersval van KBC dreigt de coöperatieve vennootschap Cera, de grootste aandeelhouder van de bank-verzekeraar, kopje-onder te gaan. Als Cera haar belangen in KBC vandaag zou boeken tegen marktwaarde, dan is het virtueel failliet. "Wij blijven vertrouwen hebben in KBC," reageert Francky Depickere, CEO van Cera.

Het aandeel van KBC kreeg de jongste tijd rake klappen. Als de verliezen nu moeten opgenomen worden, dat zou Cera daar simpelweg niet genoeg geld voor hebben.

"De redering dat Cera virtueel failliet is, is kort door de bocht," dixit Depickere woensdagochtend op Radio 1."Cera is absoluut niet van plan om aandelen te verkopen want wij zijn een langetermijninvesteerder in KBC. Dat ligt anders dan voor iemand die aandelen heeft om die regelmatig te verkopen en aan te kopen."

Depickere gelooft dat KBC nog steeds beschikt over stevige troeven die Cera toelaten om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. "Er is een stevige liquiditeit, een sterke kapitaalbasis, de operationele resultaten uit de kernactiviteiten van KBC blijven goed en het achterliggend eigen vermogen van de groep ligt voldoende boven de huidige beurswaarde."

"Cera heeft vertrouwen in het businessmodel van KBC en gaat ervan uit dat de langetermijnwaarde wordt verantwoord door het feit dat de onderliggende resultaten ook in deze moeilijke tijden gehandhaafd worden."

"Op basis van de fundamenten van de KBC Groep gaan wij ervan uit dat we de goede waarden op lange termijn terug zien."

Staatswaarborg

Of Cera een staatswaarborg wil aanvragen als het fout zou gaan, laat Depickere nog in het midden.

"We hebben met de raad van bestuur geoordeeld dat we nog niet over alle elementen beschikken om een gefundeerd antwoord te geven. We zullen dat zorgvuldig bekijken in de komende weken en met goed fatsoen beslissen of we daar al dan niet gebruik van willen maken." (KVDA)

Door de koersval van KBC dreigt de coöperatieve vennootschap Cera, de grootste aandeelhouder van de bank-verzekeraar, kopje-onder te gaan. Als Cera haar belangen in KBC vandaag zou boeken tegen marktwaarde, dan is het virtueel failliet. "Wij blijven vertrouwen hebben in KBC," reageert Francky Depickere, CEO van Cera. Het aandeel van KBC kreeg de jongste tijd rake klappen. Als de verliezen nu moeten opgenomen worden, dat zou Cera daar simpelweg niet genoeg geld voor hebben. "De redering dat Cera virtueel failliet is, is kort door de bocht," dixit Depickere woensdagochtend op Radio 1."Cera is absoluut niet van plan om aandelen te verkopen want wij zijn een langetermijninvesteerder in KBC. Dat ligt anders dan voor iemand die aandelen heeft om die regelmatig te verkopen en aan te kopen." Depickere gelooft dat KBC nog steeds beschikt over stevige troeven die Cera toelaten om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. "Er is een stevige liquiditeit, een sterke kapitaalbasis, de operationele resultaten uit de kernactiviteiten van KBC blijven goed en het achterliggend eigen vermogen van de groep ligt voldoende boven de huidige beurswaarde." "Cera heeft vertrouwen in het businessmodel van KBC en gaat ervan uit dat de langetermijnwaarde wordt verantwoord door het feit dat de onderliggende resultaten ook in deze moeilijke tijden gehandhaafd worden." "Op basis van de fundamenten van de KBC Groep gaan wij ervan uit dat we de goede waarden op lange termijn terug zien." Staatswaarborg Of Cera een staatswaarborg wil aanvragen als het fout zou gaan, laat Depickere nog in het midden. "We hebben met de raad van bestuur geoordeeld dat we nog niet over alle elementen beschikken om een gefundeerd antwoord te geven. We zullen dat zorgvuldig bekijken in de komende weken en met goed fatsoen beslissen of we daar al dan niet gebruik van willen maken." (KVDA)