Patrick Decuyper, CEO van Zulte-Waregem, en zijn zakelijke partner Gino Van Neer, zien zich verplicht het zonne-energiebedrijf Enfinity voor 1 euro te verkopen om een faillissement af te wenden. Dat meldt De Standaard dinsdag.

Volgens De Tijdwordt het Waregemse zonnepanelenbedrijf overgenomen door een consortium rond de Amerikaanse sectorgenoot SunEdison, een directe concurrent van Enfinity.

Enfinity werd in 2005 opgericht door Patrick Decuyper, vandaag beter bekend als CEO van de voetbalclub SV Zulte Waregem, en zijn zakelijke partner Gino Van Neer.

Toen het bedrijf in 2010 op zoek ging naar bijkomende middelen, verklaarde Marc Coucke - topman van Omega Pharma - zich bereid om 10 miljoen euro in Enfinity te stoppen. Bij een waardering van de groep op 500 miljoen euro kreeg Coucke daarvoor 2 procent van de aandelen.Coucke legde zelf iets meer dan 8 miljoen op tafel. Behalve Coucke namen ook de Oostendse bouwondernemer Bart Versluys, Yves Despiegelaere en Bekaert-topman Paul Buysse een klein belang in het bedrijf.

In 2011 kwam het groenestroombedrijf uit Waregem, dat uitvoerig gebruiktmaakte van overheidssubisdies, in de problemen als gevolg van de wetswijzigingen aan het subsidiesysteem voor hernieuwbare energie. Het bedrijf moest toen overgaan tot een ontslagronde.

Volgens kenners zou Enfinity nu voor één euro worden verkocht aan een Amerikaans bedrijf. De investeerders verliezen hun geld en ook de banken moeten een belangrijk deel van hun leningen afschrijven. (Belga/BO)

Patrick Decuyper, CEO van Zulte-Waregem, en zijn zakelijke partner Gino Van Neer, zien zich verplicht het zonne-energiebedrijf Enfinity voor 1 euro te verkopen om een faillissement af te wenden. Dat meldt De Standaard dinsdag.Volgens De Tijdwordt het Waregemse zonnepanelenbedrijf overgenomen door een consortium rond de Amerikaanse sectorgenoot SunEdison, een directe concurrent van Enfinity. Enfinity werd in 2005 opgericht door Patrick Decuyper, vandaag beter bekend als CEO van de voetbalclub SV Zulte Waregem, en zijn zakelijke partner Gino Van Neer. Toen het bedrijf in 2010 op zoek ging naar bijkomende middelen, verklaarde Marc Coucke - topman van Omega Pharma - zich bereid om 10 miljoen euro in Enfinity te stoppen. Bij een waardering van de groep op 500 miljoen euro kreeg Coucke daarvoor 2 procent van de aandelen.Coucke legde zelf iets meer dan 8 miljoen op tafel. Behalve Coucke namen ook de Oostendse bouwondernemer Bart Versluys, Yves Despiegelaere en Bekaert-topman Paul Buysse een klein belang in het bedrijf. In 2011 kwam het groenestroombedrijf uit Waregem, dat uitvoerig gebruiktmaakte van overheidssubisdies, in de problemen als gevolg van de wetswijzigingen aan het subsidiesysteem voor hernieuwbare energie. Het bedrijf moest toen overgaan tot een ontslagronde. Volgens kenners zou Enfinity nu voor één euro worden verkocht aan een Amerikaans bedrijf. De investeerders verliezen hun geld en ook de banken moeten een belangrijk deel van hun leningen afschrijven. (Belga/BO)