Devriendt volgde in 2016 Karel De Boeck op. Hij was toen al goed vertrouwd met het Dexia-dossier en was onder meer betrokken bij de instantie die de Griekse banken na de crisis weer op de rails moest helpen. Het mandaat van Devriendt liep nog enkele maanden.

De raad van bestuur dankt Devriendt voor 'zijn engagement en de gedrevenheid waarmee hij de uitvoering van het geordende resolutieplan in een hogere versnelling heeft gezet'. Onder zijn leiderschap is de omvang van Dexia meer dan gehalveerd. 'Keer op keer slaagde Wouter erin de verwachtingen te overtreffen ondanks de uitzonderlijk complexe uitdagingen die eigen zijn aan de ontmanteling van Dexia', luidt het.

Eind vorig jaar had Trends-redacteur Patrick Claerhout een uitgebreid gesprek met de Dexia-topman. Herlees het volledige interview:

'Dexia liquideren is als een mikado ontvlechten'

Devriendt volgde in 2016 Karel De Boeck op. Hij was toen al goed vertrouwd met het Dexia-dossier en was onder meer betrokken bij de instantie die de Griekse banken na de crisis weer op de rails moest helpen. Het mandaat van Devriendt liep nog enkele maanden. De raad van bestuur dankt Devriendt voor 'zijn engagement en de gedrevenheid waarmee hij de uitvoering van het geordende resolutieplan in een hogere versnelling heeft gezet'. Onder zijn leiderschap is de omvang van Dexia meer dan gehalveerd. 'Keer op keer slaagde Wouter erin de verwachtingen te overtreffen ondanks de uitzonderlijk complexe uitdagingen die eigen zijn aan de ontmanteling van Dexia', luidt het.