Dexia heeft voor ongeveer 3,5 miljard euro Griekse obligaties in portefeuille. Volgens CEO Mariani zou een herstructurering van de Griekse schuld ongelegen komen, maar zou ze de bank niet in verlegenheid brengen.

Op de internationale markten wordt steeds meer rekening gehouden met een mogelijke Griekse schuldherschikking. De noodlijdende Grieken kregen van de EU en het IMF al voor miljarden euro's steun, maar worden geconfronteerd met een teleurstellende economische groei.

Mariani paste tijdens de conference call op vraag van een journalist de regel van drie toe." Een wanbetaling van 30 of 20 procent van de Griekse schulden komt voor de bank grosso modo neer op een verlies na belastingen van 800 à 900 miljoen euro. Daartegenover staat 18,5 tot 19 miljard eigen vermogen." Omgerekend zou de Tier 1-kapitaalratio terugvallen van 13,4 naar 12,8 procent. Op die manier blijft Dexia bij de beter gekapitaliseerde groepen in Europa, aldus de topman.

Mocht er bovendien nog een schok vanuit Portugal volgen, dan zal de bank die volgens Mariani ook wel kunnen opvangen. Dexia staat voor een kleine 2 miljard euro blootgesteld aan Portugese staatsobligaties.

Dexia heeft voor ongeveer 3,5 miljard euro Griekse obligaties in portefeuille. Volgens CEO Mariani zou een herstructurering van de Griekse schuld ongelegen komen, maar zou ze de bank niet in verlegenheid brengen.Op de internationale markten wordt steeds meer rekening gehouden met een mogelijke Griekse schuldherschikking. De noodlijdende Grieken kregen van de EU en het IMF al voor miljarden euro's steun, maar worden geconfronteerd met een teleurstellende economische groei. Mariani paste tijdens de conference call op vraag van een journalist de regel van drie toe." Een wanbetaling van 30 of 20 procent van de Griekse schulden komt voor de bank grosso modo neer op een verlies na belastingen van 800 à 900 miljoen euro. Daartegenover staat 18,5 tot 19 miljard eigen vermogen." Omgerekend zou de Tier 1-kapitaalratio terugvallen van 13,4 naar 12,8 procent. Op die manier blijft Dexia bij de beter gekapitaliseerde groepen in Europa, aldus de topman.Mocht er bovendien nog een schok vanuit Portugal volgen, dan zal de bank die volgens Mariani ook wel kunnen opvangen. Dexia staat voor een kleine 2 miljard euro blootgesteld aan Portugese staatsobligaties.