Denis Knoops, de CEO van de winkelketen Delhaize, heeft een bezoek gebracht aan de werkwillige werknemers van de winkel in La Louvière, die met sluiting bedreigd wordt. Hij noemde de werkwilligen "echte Delhaiziens". Het vakbondsfront spreekt van misprijzen tegenover de stakers.

"Ik ben naar La Louvière gekomen om de werknemers die willen werken, te steunen. Er zijn veel mensen binnen in de winkel. Het zijn echte 'Delhaiziens', ze willen werken", verklaarde Knoops toen hij de winkel verliet. Bij zijn vertrek werd Knoops uitgejouwd door de aanwezige stakers. De bonden spreken van misprijzen, omdat de CEO niet wilde zeggen wat hij tegen de werkwilligen had gezegd.

De vestiging in La Louvière is dicht sinds de aankondiging woensdag van een omvangrijke herstructerering bij Delhaize België. Daarbij zijn de komende drie jaar 2.500 banen bedreigd en worden mogelijk veertien supermarkten in eigen beheer stopgezet, waaronder die van La Louvière. Delhaize wil ook de loon- en arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers aanpassen.

Zaterdagmiddag zijn veertien Delhaize-winkels in België gesloten (waarvan drie in Vlaanderen), geeft Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver ondertussen mee. Het is de vierde dag op rij dat er Delhaize-winkels gesloten blijven sinds de keten woensdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad een transformatieplan aankondigde.

Er zijn zaterdag geen problemen in de distributiecentra van Delhaize. (Belga/SD)

Denis Knoops, de CEO van de winkelketen Delhaize, heeft een bezoek gebracht aan de werkwillige werknemers van de winkel in La Louvière, die met sluiting bedreigd wordt. Hij noemde de werkwilligen "echte Delhaiziens". Het vakbondsfront spreekt van misprijzen tegenover de stakers. "Ik ben naar La Louvière gekomen om de werknemers die willen werken, te steunen. Er zijn veel mensen binnen in de winkel. Het zijn echte 'Delhaiziens', ze willen werken", verklaarde Knoops toen hij de winkel verliet. Bij zijn vertrek werd Knoops uitgejouwd door de aanwezige stakers. De bonden spreken van misprijzen, omdat de CEO niet wilde zeggen wat hij tegen de werkwilligen had gezegd. De vestiging in La Louvière is dicht sinds de aankondiging woensdag van een omvangrijke herstructerering bij Delhaize België. Daarbij zijn de komende drie jaar 2.500 banen bedreigd en worden mogelijk veertien supermarkten in eigen beheer stopgezet, waaronder die van La Louvière. Delhaize wil ook de loon- en arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers aanpassen. Zaterdagmiddag zijn veertien Delhaize-winkels in België gesloten (waarvan drie in Vlaanderen), geeft Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver ondertussen mee. Het is de vierde dag op rij dat er Delhaize-winkels gesloten blijven sinds de keten woensdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad een transformatieplan aankondigde. Er zijn zaterdag geen problemen in de distributiecentra van Delhaize. (Belga/SD)