Michel Combes bond de kat de bel aan in een interview met de radiozender Europe 1.

De Frans - Amerikaanse groep onthulde vorige week haar plannen om wereldwijd 10.000 banen te schrappen, waarvan 900 in Frankrijk. Die ontslagronde zou onvermijdelijk zijn als onderdeel van het besparingsplan van de 'laatste kans', dat het bedrijf na jarenlange verliezen van de ondergang moet redden.

Het aangekondigde herstructureringsplan botste evenwel op fel protest van de vakbonden. De bonden hebben de werknemers van Alcatel-Lucent intussen opgeroepen dinsdag in de straten van Parijs te betogen tegen de plannen van de directie om een aantal vestigingen - onder meer in Toulouse en Rennes - op korte termijn te sluiten.

Ook de Franse regering liet haar ongenoegen blijken over de 'onvermijdelijke' ontslagronde. De Franse premier Ayrault verzocht de 'verantwoordelijken' van Alcatel-Lucent vorige week het strategisch plan aan te passen, waarbij banen schrappen niet de enige optie is. In het andere geval blijft het herstructureringsplan volgens de Franse premier onaanvaardbaar.

'Dit bedrijf kan verdwijnen,' luidt de reactie van CEO Combes in het interview met Europe 1, die eraan toevoegt dat het bedrijf verlieslatend is sinds Alcatel, 'ooit een van de grootste conglomeraten van Frankrijk', in 2006 fuseerde met Lucent.

"Het herstructureringsplan bevat doelstellingen die essentieel zijn voor het voortbestaan ??van het bedrijf, maar het plan blijft uiteraard voor verbetering vatbaar," verduidelijkt Combes. "Dat is het doel van de sociale onderhandelingen die vandaag beginnen," aldus de CEO.

Michel Combes, die sinds april van dit jaar aan het roer staat van Alcatel - Lucent, laat nog weten dat hij de plannen van zijn voorganger Ben Verwaayen - om alle activiteiten van de groep in Frankrijk stop te zetten - opgeborgen heeft. (Reuters/BO).

Michel Combes bond de kat de bel aan in een interview met de radiozender Europe 1.De Frans - Amerikaanse groep onthulde vorige week haar plannen om wereldwijd 10.000 banen te schrappen, waarvan 900 in Frankrijk. Die ontslagronde zou onvermijdelijk zijn als onderdeel van het besparingsplan van de 'laatste kans', dat het bedrijf na jarenlange verliezen van de ondergang moet redden.Het aangekondigde herstructureringsplan botste evenwel op fel protest van de vakbonden. De bonden hebben de werknemers van Alcatel-Lucent intussen opgeroepen dinsdag in de straten van Parijs te betogen tegen de plannen van de directie om een aantal vestigingen - onder meer in Toulouse en Rennes - op korte termijn te sluiten.Ook de Franse regering liet haar ongenoegen blijken over de 'onvermijdelijke' ontslagronde. De Franse premier Ayrault verzocht de 'verantwoordelijken' van Alcatel-Lucent vorige week het strategisch plan aan te passen, waarbij banen schrappen niet de enige optie is. In het andere geval blijft het herstructureringsplan volgens de Franse premier onaanvaardbaar.'Dit bedrijf kan verdwijnen,' luidt de reactie van CEO Combes in het interview met Europe 1, die eraan toevoegt dat het bedrijf verlieslatend is sinds Alcatel, 'ooit een van de grootste conglomeraten van Frankrijk', in 2006 fuseerde met Lucent."Het herstructureringsplan bevat doelstellingen die essentieel zijn voor het voortbestaan ??van het bedrijf, maar het plan blijft uiteraard voor verbetering vatbaar," verduidelijkt Combes. "Dat is het doel van de sociale onderhandelingen die vandaag beginnen," aldus de CEO.Michel Combes, die sinds april van dit jaar aan het roer staat van Alcatel - Lucent, laat nog weten dat hij de plannen van zijn voorganger Ben Verwaayen - om alle activiteiten van de groep in Frankrijk stop te zetten - opgeborgen heeft. (Reuters/BO).