"We draaien jaar na jaar 1 miljoen euro verlies op onze toepassing voor het elektronisch patiëntendossier. Dat is niet meer houdbaar", zegt gedelegeerd bestuurder André Knaepen van Cegeka.

Het ICT-dienstenbedrijf levert de C2M-patiëntendossiertoepassing aan 22 ziekenhuizen en hebben daarmee een belangrijk deel van de 120 Belgische ziekenhuizen als klant. Die krijgen nu de wacht aangezegd.

"Cegeka wil een andere prijzenstructuur en een andere manier van samenwerking", zegt de algemeen directeur van AZ Sint Maria in Halle, Bart Van Daele, de woordvoerder van de Cegeka-gebruikers. Knaepen wil dat de gebruikers samen hun prioriteiten bepalen en de kosten delen. "Het is niet zo dat wij willen stoppen met dat elektronisch patiëntendossier. Maar voor dit soort producten zijn gigantische investeringen en onderhoudsuitgaven nodig. In de kleine Belgische markt is dat voor geen enkele partij op zich nog haalbaar", zegt Knaepen.

De gebruikers zijn overeengekomen dat Cegeka nog vijf jaar de continuïteit verzekert. De onderhandelingen moeten binnen de maand afgerond zijn, zegt Van Daele. "Voor dit soort complexe toepassingen is schaal nodig. Wij hebben een opdracht om ons met tien tot vijftien ziekenhuizen te stroomlijnen en in groep aan te besteden."

De Cegeka-gebruikers nemen een jaar de tijd om uit te zoeken of ze na de vijf jaar met Cegeka verder kunnen of een andere leverancier te kiezen. Een transitie zou minstens drie jaar vergen. De Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA koos onlangs voor het elektronisch patiëntendossier van xperthis. Andere mogelijke leveranciers zijn Agfa, Infohos, Care4Health, Siemens, ChipSoft, Epic en Alert. (BL)

"We draaien jaar na jaar 1 miljoen euro verlies op onze toepassing voor het elektronisch patiëntendossier. Dat is niet meer houdbaar", zegt gedelegeerd bestuurder André Knaepen van Cegeka. Het ICT-dienstenbedrijf levert de C2M-patiëntendossiertoepassing aan 22 ziekenhuizen en hebben daarmee een belangrijk deel van de 120 Belgische ziekenhuizen als klant. Die krijgen nu de wacht aangezegd. "Cegeka wil een andere prijzenstructuur en een andere manier van samenwerking", zegt de algemeen directeur van AZ Sint Maria in Halle, Bart Van Daele, de woordvoerder van de Cegeka-gebruikers. Knaepen wil dat de gebruikers samen hun prioriteiten bepalen en de kosten delen. "Het is niet zo dat wij willen stoppen met dat elektronisch patiëntendossier. Maar voor dit soort producten zijn gigantische investeringen en onderhoudsuitgaven nodig. In de kleine Belgische markt is dat voor geen enkele partij op zich nog haalbaar", zegt Knaepen. De gebruikers zijn overeengekomen dat Cegeka nog vijf jaar de continuïteit verzekert. De onderhandelingen moeten binnen de maand afgerond zijn, zegt Van Daele. "Voor dit soort complexe toepassingen is schaal nodig. Wij hebben een opdracht om ons met tien tot vijftien ziekenhuizen te stroomlijnen en in groep aan te besteden." De Cegeka-gebruikers nemen een jaar de tijd om uit te zoeken of ze na de vijf jaar met Cegeka verder kunnen of een andere leverancier te kiezen. Een transitie zou minstens drie jaar vergen. De Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA koos onlangs voor het elektronisch patiëntendossier van xperthis. Andere mogelijke leveranciers zijn Agfa, Infohos, Care4Health, Siemens, ChipSoft, Epic en Alert. (BL)